Ingezonden persbericht


Persbericht

CNV Vakmensen

19 januari 2010, Utrecht

------

Bijna honderd banen weg in Arnhem en Hardenberg

Kennametal sluit fabrieken in Nederland

Metaalconcern Kennametal, leverancier van gereedschappen en gespecialiseerde metaalproducten, wil de fabrieken in Arnhem en Hardenberg nog dit jaar sluiten. Daarbij gaan 92 banen verloren: 51 in Arnhem en 41 in Hardenberg. De werknemers zijn hierover zojuist geïnformeerd.

Volgens onderhandelaar Arthur Bot van CNV Vakmensen is de teleurstelling onder de werknemers groot. "Het bedrijf ligt al jaren aan het infuus. Maar toch was er nog altijd hoop dat het goed zou komen. De mensen waren vorig jaar zelfs bereid om in te leveren op hun arbeidsvoorwaarden, om het bedrijf toekomst te geven. De mensen waren bereid tot een flexibel rooster, er was deeltijd-WW. Het was helaas ijdele hoop, het heeft allemaal niet geholpen."

Volgens Bot is het voor werknemers altijd opletten geblazen, als het slecht gaat met een bedrijf. "Het is niet zinvol om in te leveren op arbeidsvoorwaarden, als de uitruil niet duidelijk is en er geen zekerheid tegenover staat. Je ziet het maar weer: als het niet goed is geregeld, sta je als werknemer in dit soort situaties uiteindelijk met lege handen."

Verplaatsing naar Duitsland

Kennametal wil de productie vanuit Arnhem en Hardenberg verplaatsen naar de Duitse vestigingen in Ebermannstadt en Mistelgau. Het bedrijf wil de sluiting en verplaatsing in het derde kwartaal van dit jaar afronden. Bot: "Donderdag overleggen we met de leden hoe het de komende tijd verder moet."


- - -