Politie Twente

Persbericht Politie Twente 19 januari 2010

Jan Camphuis: 053-4555588

Man berooft, politie zoekt getuigen

Enschede

Een man uit Enschede is in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 januari jl. op de Oldenzaalsestraat in zijn woonplaats beroofd.

Dinsdagmorgen de 19e januari kwam een 20-jarige Enschedese man aan het bureau om aangifte te doen van het feit dat hij het afgelopen weekend was beroofd. Zondagmorgen 17 januari omstreeks 03.15 uur liep hij vanuit het centrum van Enschede met zijn fiets aan de hand, de ketting was eraf, naar huis. Op de Oldenzaalsestraat werd hij net voorbij de Molenstraat ter hoogte van de kerk door een negroïde man tegengehouden en een eindje verder stond een tweede negroïde man. Wat er daarna is gebeurd weet hij niet meer. Hij werd liggend op het trottoir naast zijn fiets weer wakker. Hij bemerkte dat zijn telefoon en wat geld uit zijn broekzak waren verdwenen.

Hij is naar huis gewandeld waar zijn ouders rond 04.15 uur bemerkten dat hij een wond op zijn voorhoofd had en een grote bult op zijn hoofd. Het vermoeden bestaat dat hij een klap op zijn hoofd heeft gekregen en daardoor bewusteloos is geraakt. Het enige wat de 20-jarige nog weet van de negroïde man is dat deze een donkere jas droeg met een capuchon over zijn hoofd.

De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk iets van dit voorval hebben gezien. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente, afdeling Enschede-Centrum via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010005381)

---- --