Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

"Staak beveiliging Amerikaanse Ambassade"

Haagse Stadspartij is getreuzel van Amerikanen helemaal zat

Raadslid Joris Wijsmuller van de Haagse Stadspartij wil opheldering van burgemeester van Aartsen over het bericht in AD Haagsche Courant dat de verhuizing van de Amerikaanse ambassade is uitgesteld tot 2019.

De plannen om de Amerikaanse ambassade op het Lange Voorhout te verhuizen naar Wassenaar lijken opnieuw grote vertraging op te lopen. De Haagse Stadspartij is er helemaal klaar mee. Joris Wijsmuller: "De vorige burgemeester Deetman heeft in 2006 met veel bombarie een overeenkomst gesloten met de Amerikaanse regering. De ambassade zou in 2012 verhuizen. Op 28 januari as. wil ik hierover in debat met de burgemeester. Den Haag laat met zich sollen. Afspraak is afspraak."

Voor het terrein waar de Amerikaanse ambassade moet verrijzen zijn voetbalclubs en een windhondenrenbaan gedwongen verhuisd. Ook buurtbewoners hebben geageerd tegen de plannen. Joris Wijsmuller: "Er is zoveel gedaan om de Amerikanen te gerieven, er is in grote haast zoveel overhoop gehaald. En nu ligt alles voor jaren stil. Ongelofelijk. Wat mij betreft is het nu afgelopen. Desnoods staken we de beveiliging van de ambassade op het Lange Voorhout."

De toekomst van de Amerikaanse ambassade staat op de agenda van de raadscommissie Stedenbouw en Ruimtelijke Ontwikkeling (SRO) van 28 januari as. Wijsmuller heeft het verzoek ingediend om burgemeester van Aartsen hierbij aanwezig te laten zijn.