Ingezonden persbericht


Videocommunicatie neemt wereldwijd toe met 22%
Regus lanceert grootste videocommunicatienetwerk met publieke toegang ter wereld

Regus, wereldmarktleider op het gebied van innovatieve werkplekoplossingen, lanceert vandaag het grootste videocommunicatienetwerk met publieke toegang ter wereld. De 2.500 virtuele studio's voor videocommunicatie (VC), beschikbaar via de website van Regus, zijn te vinden in zowel de eigen centres als bij de faciliteiten van partners. Het netwerk omvat 115 landen, en 1.110 steden en stedelijke gebieden. Eduard Schaepman, Algemeen Directeur Regus Benelux: "Het ongemak in de afgelopen weken door het slechte weer - en de vele vliegtuigreizen die daardoor zijn geannuleerd - heeft wederom bewezen dat videocommunicatie een heel goed alternatief is voor een zakenreis. We hebben veel nieuwe klanten verwelkomd die door onze videocommunicatiediensten toch hun zakelijke afspraak konden laten doorgaan."

Met de groei van het VC-netwerk biedt Regus een antwoord op de toegenomen vraag van zijn klanten naar dergelijke oplossingen. Tijdens de laatste twaalf maanden (tot eind december 2009), zag Regus de boekingen voor zijn studio's voor videocommunicatie wereldwijd toenemen met gemiddeld 22%. Deze stijging ligt in lijn met de recente voorspelling van het onderzoeks- en adviesbureau Gartner dat de VC-markt tussen 2008 en 2013 jaarlijks met 17,5% zal groeien, van 3,8 miljard dollar tot 8,6 miljard dollar (1). Regus verklaart de ontwikkeling als volgt: veel ondernemingen zijn op zoek naar slimme manieren om hun zakenreizen - en de bijkomende schadelijke gevolgen voor het milieu - te verminderen zonder dat dit gevolgen heeft voor de activiteiten van de onderneming. Ook de kosten spelen een rol; videocommunicatie is namelijk tot 75% goedkoper dan zakenreizen.

Toegang tot nieuwe markten over de hele wereld
Eduard Schaepman: "Steeds meer ondernemingen zijn actief tot ver buiten hun landsgrenzen. Terwijl er een toenemende druk is in deze ondernemingen om de uitgaven voor zakenreizen en de bijhorende CO2-uitstoot te verminderen en de productiviteit te verhogen, bestaat het risico dat de internationale handelsbetrekkingen hieronder zullen lijden. Ongeacht of hun motivatie nu de kostprijs, productiviteit of het milieu is, bieden wij ondernemingen de kans om verbonden te blijven en internationaal te blijven groeien. Met onze videocommunicatie-faciliteiten op 1.110 locaties, van Tokyo tot Teheran en van Tiblisi tot Toronto, kunnen bedrijven altijd en overal zaken blijven doen."

De VC-studio's van Regus kunnen geboekt worden binnen drie tot zeven dagen. Bijna de helft van de boekingen gebeurt tussen verschillende tijdzones. Regus biedt hiervoor online en in real time wereldwijde beschikbaarheid van een vergaderzaal en VC-apparatuur. Dit houdt in dat de studio's gereserveerd kunnen worden vanuit de hele wereld. Klanten hoeven slechts hun adres op te geven om de dichtstbijzijnde locatie te vinden en te reserveren. Regus heeft deze dienst en dit netwerk ontwikkeld om zijn klanten maximaal te laten besparen.

De dienst omvat:

- Een uitgebreid netwerk van locaties waardoor videocommunicatie heel toegankelijk wordt.
- Een aanvullende leverancier om de beste gesprekskwaliteit te garanderen.
- Apparatuur die perfect aansluit bij de wensen van iedere industrie.

Uitbreiding telepresence studio's
Naast de traditionele studio's voor videocommunicatie werkt Regus, samen met Cable & Wireless, ook aan de uitbreiding van telepresence studio's met publieke toegang, gebruik makend van de Polycom RPX apparatuur. Met telepresence krijgen deelnemers het gevoel aan één tafel te zitten met hun collega's. Na de veelbelovende introductie in Berkeley Square in Londen, worden er nog twaalf wereldwijde locaties voorzien van studio's voor telepresence.

(1) Gartner, Inc. « Dataquest Insight : Videoconferencing Products and Services Market Forecast, Worldwide, 2007-2013 », 28 septembre 2009, no d'identification G00171041

Over Regus
Regus is wereldmarktleider op het gebied van innovatieve werkplekoplossingen. Regus beschikt over producten en diensten die uiteenlopen van volledig ingerichte kantoorruimtes, tot professionele vergaderruimten, business lounges en het grootste netwerk van studio's voor videoconferentie. Regus biedt een nieuwe manier aan van werken, of dit nu van thuis uit, onderweg of vanuit een kantoor is. Naast klanten als Google, GlaxoSmithKline en Nokia bedient Regus duizend groeiende kleine en middelgrote ondernemingen, die hun kantoor- en werkplekbehoeften uitbesteden aan Regus. Daardoor kunnen zij zich focussen op hun core business. Meer dan 500.000 klanten profiteren elke dag van de faciliteiten die Regus aanbiedt op 1.000 locaties, in 450 steden in 78 landen. Het stelt individuen en ondernemingen in staat om te werken waar, hoe en wanneer zij dat willen. www.regus.nl / www.regus.presscentre.com



Ingezonden persbericht