Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nummer: 25/GH
Datum: 19 januari 2010

Gedeputeerde Staten steunen Fries loket voor schulden

Het college van Gedeputeerde Staten verlenen ¤ 250.000, - subsidie aan Ping, het Friese loket voor persoonlijk financieel advies. Ping is de plek waar mensen terecht kunnen met vragen rondom hun budget, inkomsten, uitgaven, schulden, het invullen van formulieren of het aanvragen van voorzieningen en/of vergoedingen. De subsidie wordt toegekend vanuit het budget armoede en op positief advies van de Taskforce armoedebestrijding.

Gedeputeerde Piet Adema: "als provincie hebben we middelen om armoede tegen te gaan. Dat richt zich onder andere op het voorkomen en overerven van armoede. Ping speelt hier een cruciale rol in. Zij kunnen mensen goed wijzen op alle voorzieningen die er zijn, maar waar geen gebruik van wordt gemaakt. Wat dat is een slechte zaak. Uiteindelijk proberen we als diverse overheden te zorgen dat we schulden en armoede kunnen voorkomen."

Bij Ping kunnen mensen direct terecht (zonder afspraak en vrijblijvend) voor praktisch advies over hun financiële situatie. Ping richt zich op die mensen die nog geen grote schulden hebben maar het risico lopen om deze wel te krijgen. Ping wil deze mensen vroegtijdig opvangen en door middel van gericht advies proberen te voorkomen dat er (grote) financiële problemen ontstaan.

Ping begon als een pilot en is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Leeuwarden, UWV Werkbedrijf en de Gemeenschappelijke Kredietbank en is mede tot stand gekomen door subsidie van de provincie Fryslân. Met de ¤ 250.000 subsidie uit het budget armoede van de provincie wordt Ping op alle werkpleinen in Fryslân opgezet (Leeuwarden, Drachten, Sneek, Heerenveen, Franeker en Dokkum). Met het verlenen van deze subsidie wil de provincie een bijdrage leveren aan een effectieve samenwerking tussen de betrokken organisaties ten behoeve van het voorkomen/verergeren van schulden.