Gemeente Utrecht

Amsterdamsestraatweg ontvangt opnieuw Keurmerk Veilig Ondernemen

De Amsterdamsestraatweg ontvangt voor de tweede maal het Keurmerk Veilig Ondernemen certificaat. Burgemeester Wolfsen reikt de certificaten uit tijdens het Nieuwjaarsontbijt van de Amsterdamsestraatweg op 21 januari.

De inzet van de samenwerkende partijen op de Amsterdamsestraatweg heeft geresulteerd in een beter en veiliger ondernemersklimaat op de Amsterdamsestraatweg. Zo is de Amsterdamsestraatweg voorzien van een burenwaarschuwingssyteem dat gekoppeld is aan beveiligingscamera's. Ook is er meer toezicht en handhaving, worden er veiligheidstrainingen gegeven voor winkelpersoneel en is er meer onderlinge samenwerking tussen ondernemers. Ook de komende jaren willen de partijen graag samenwerken om de Amsterdamsestraatweg qua schoon, heel en veilig op een hoger niveau te brengen.

Het Keurmerk Veilig Ondernemen is een werkwijze die het mogelijk maakt gezamenlijk goede veiligheidsmaatregelen te treffen. Uitgangspunt is duurzame samenwerking tussen ondernemers, gemeente, politie, brandweer en andere betrokken organisaties. Zo is er gedeelde zorg voor openbare verlichting, cameratoezicht, surveillance en brandveiligheid. Voordelen van de KVO-methode zijn onder andere: maatwerk voor iedere locatie; betere veiligheidsbeleving; verlaging van de servicekosten door collectieve inkoop; reductie van de verzekeringspremie en een veiligere omgeving om te werken.