Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Doorn, 19 januari 2010

CBW-MITEX roept op tot massale steun
Wonen en modebranche haakt in op Haïti-actie

De hulpactie die de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) donderdag organiseren, kan op steun van de wonen-, mode- schoenen- en sportbranche rekenen. CBW-MITEX stort voor iedere aangesloten onderneming een euro op giro 555. Dat levert ¤ 7.500 oop.

Geïnspireerd door initiatieven van leden roept CBW-MITEX op de landelijke hulpactie te steunen en massaal bij te dragen aan het slagen van de hulpactie. De brancheorganisatie heeft inmiddels via een bulkmail haar leden opgeroepen de actie te ondersteunen. Ondernemers kunnen hun initiatieven melden op www.cbw.org/haiti en www.mitex.nl/haiti en zo anderen op ideeën brengen. De initiatieven die inmiddels werden geplaatst zijn heel verschillend. Er zijn ondernemers die de helft van hun dagomzet afdragen, een spaarpot op de toonbank plaatsen, de dagtellerstand in euro's storten en een collecte onder medewerkers organiseren.

Aanstaande donderdag organiseren publieke en commerciële zenders samen van 20.30 tot 22.00 uur een televisie-uitzending. Overdag werken zeven radiostations samen in een gezamenlijke uitzending tussen 6.00 uur en 21.00 uur. Doel is op giro 555 een groot bedrag in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. De overheid heeft toegezegd de opbrengst te verdubbelen.

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie,