Gemeente Dinkelland


PERSBERICHT

Datum: 19 januari 2010
Betreft: Prestatieafspraken wonen 2010-2015

Prestatieafspraken Wonen 2010-2015: Dinkelland kan ambities waarmaken

De provincie Overijssel heeft eind 2009 met de gemeenten afspraken gemaakt over woningbouw in de periode van 1 januari 2010 tot 1 januari 2015. Verantwoordelijk wethouder Jan ter Schegget heeft alle reden om tevreden te zijn met de gemaakte afspraken tussen de provincie en Dinkelland. "We hebben in de gemeentelijke woonvisie een flinke ambitie neergelegd. Met deze gemaakte afspraken kunnen we onze ambitie op lange termijn prima waarmaken."

Geen belemmering voor lokale behoefte aan bouwgrond en woningbouw In de periode van 1 januari 2010 tot 1 januari 2015 krijgt Dinkelland de ruimte voor de bouw van 500 woningen. "De ambitie in onze woonvisie ligt weliswaar iets hoger, maar daarbij moet worden opgemerkt dat we hiermee een lange termijnvisie hebben neergelegd voor de periode tot 2020. De afspraken met de provincie beslaan echter maar de periode tot 2015, maar lopen mooi in de pas met onze ambitie op langere termijn. We hebben vooral flinke ambities voor Weerselo, in de vorm van het nieuwbouwplan Het Spikkert en verschillende inbreidingsplannen. Deze ambitie kunnen wij waarmaken. We gaan de komende tijd volop in uitvoering met Het Spikkert en zetten daarmee de eerste stap in de uitbreiding van Weerselo. Het Spikkert gaan we, net als andere grote nieuwbouwplannen, gefaseerd uitvoeren en deze fasering sluit goed aan op de gemaakte afspraken met de provincie. Ook de huidige plannen in de overige kernen kunnen prima uitgevoerd worden en komen op geen enkele manier in de knel", aldus Jan ter Schegget.

De provincie Overijssel is ook enthousiast over de ambities van Dinkelland en de gemaakte afspraken en investeert dan ook flink. "De provincie biedt ons de mogelijkheid om ruim E 1,5 miljoen aan subsidie binnen te halen voor maatregelen op het gebied van duurzaamheid, energiebesparing, woonkwaliteit, realisatie van woonservicegebieden en het opknappen van bestaande locaties in de kernen.

Meetpunt 2012: bijstellen is mogelijk
Om goed de vinger aan de pols te houden, is afgesproken om in 2012 een evaluatiemoment in te bouwen. Jan ter Schegget: "Omdat wij een lange termijn visie op het gebied van wonen hebben neergelegd, ben ik erg blij met deze tussentijdse evaluatie. Op deze manier blijft het een dynamisch proces en kan halverwege de afgesproken termijn het woningbouwprogramma nog bijgesteld worden."