Ingezonden persbericht


Persbericht

19 januari 2010

Samenwerking noodhulp Haïti krijgt vastere vormen

Gorinchem - De samenwerking met de verschillende partners wereldwijd krijgt vastere vormen. Leen Stok, medewerker van Woord en Daad, is vandaag aangekomen in de Dominicaanse Republiek en onderweg naar Haïti.

Sinds deze week nemen de partners van Woord en Daad in Haïti deel aan de internationale NGO-meeting die op initiatief van de Verenigde Naties gehouden wordt.

Woord en Daad-medewerker Leen Stok is vandaag gearriveerd in de Dominicaanse Republiek. Hij hoopt vandaag per bus naar Haïti te vertrekken. Zodra hij gearriveerd is, zal hij contact zoeken met de Verenigde Naties, om zo snel mogelijk aansluiting te vinden bij de gestructureerde en gecoördineerde hulp die al in gang gezet is.

Partnerorganisatie Parole et Action voorziet momenteel al haar medewerkers van de eerste levensbehoeften en zal vervolgens haar activiteiten vanuit een veilige locatie buiten de stad coördineren. Er wordt geinventariseerd welke hulp het meest nodig is. De verwachting is dat dit voornamelijk tijdelijke huisvesting, schoon drinkwater en voedselverstrekking betreft.

Woord en Daad en ZOA-Vluchtelingenzorg hebben tot nu toe ruim E 584.085 ontvangen voor Haïti.

***EINDE PERSBERICHT***



Ingezonden persbericht