'Nederland helpt Haiti':"We werken samen aan een doel"

19/01/2010 19:50

Oxfam Novib

De nationale actie 'Nederland Helpt Haïti' wordt steeds groter. Op donderdag 21 januari komen Radio 538, Radio 2, 3FM, Q-Music, Slam! FM, Radio Nederland Wereldomroep en Radio Veronica samen met één gezamenlijke uitzending om geld in te zamelen en 's avonds doen Nederland 1, SBS6 en RTL 4 hetzelfde door samen één tv-uitzending met hetzelfde doel te brengen. Het digitale themakanaal 101TV wordt overdag omgedoopt tot Actie 555 TV en brengt de gesprekken en optredens in de radiostudio in beeld. Ook zijn er de hele dag schakelingen vanuit het call centre met diverse nieuwsrubrieken.

De uitzending op Nederland 1, SBS6 en RTL 4 tussen 20.30 en 22.00 uur en rond middernacht wordt gepresenteerd door Beau van Erven Dorens, Linda de Mol en Jeroen Pauw.

Beau van Erven Dorens: "De situatie op Haïti is echt verschrikkelijk. We kunnen helpen en daarom moeten we helpen. Laten we er met z'n allen een historische dag van maken en de rest van de wereld laten zien waar een klein land heel groot in kan zijn. Laat je hart spreken en geef!"

Linda de Mol: "Een flink aantal Nederlanders heeft al geld gegeven aan de samenwerkende hulporganisaties maar een groot gedeelte van Nederland heeft dat nog niet gedaan. Ik hoop aanstaande donderdag die groep mensen zo ver te krijgen dat ze dat alsnog doen. Het is de enige manier om de bevolking van Haïti weer hoop te geven."

Jeroen Pauw: "We werken donderdag met z'n allen samen met één doel: de slachtoffers van de aardbeving in Haïti helpen, op de korte en zeker ook voor de langere termijn. Want als de televisiecamera's weg zijn, blijft die hulp nodig."

Het is mogelijk om deze bijzondere dag van dichtbij mee te maken. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in de tv-studio. Deze plaatsen worden per opbod verkocht aan de hoogste bieders. Daarnaast worden ook mensen die direct of indirect getuige zijn geweest van de ramp in Haïti opgeroepen om zich te melden via bijwonen@actie555.nl.