NOC*NSF


Arnhem, 19 januari 2010

Jeroen Straathof volgt Trinko Keen op als voorzitter van de NOC*NSF Atletencommissie

De NOC*NSF Atletencommissie heeft Jeroen Straathof als nieuwe voorzitter gekozen. Hij volgt daarmee Trinko Keen op die deze functie gedurende de afgelopen vijf jaar heeft vervuld. Trinko Keen zal in mei 2010 de voorzittershamer daadwerkelijk overdragen zodat Jeroen Straathof vanaf de Algemene Vergadering van NOC*NSF van 18 mei 2010, deel uit zal maken van het bestuur van NOC*NSF.

Trinko Keen
De NOC*NSF Atletencommissie heeft de afgelopen jaren onder Trinko Keen als voorzitter vooral de positie van de Nederlandse atleten in de vertegenwoordigende ploegen onder de aandacht gebracht. Zo is mede op initiatief van de Atletencommissie het programma Goud op de Werkvloer ontwikkeld waarin topsporters de kans kregen bij overheden en bedrijven te werken met behoud van optimale omstandigheden om sportief te presteren. Ook is veel aandacht besteed aan het versterken van de inspraak van topsporters en de professionalisering van de Nederlandse sportbonden. Trinko Keen heeft zich bovendien met de AtletenCommissie en met grote persoonlijke inzet sterk gemaakt voor het '100% Dope Free' maken van de sport. Het statement 100% Dope Free - True Winner is een initiatief van de Atletencommissie van NOC*NSF en de Dopingautoriteit, waar al meer dan 15.000 sporters bij zijn aangesloten. Trinko Keen: "Ik heb deze functie de afgelopen vijf jaar met veel plezier en voldoening ingevuld. We hebben ook heel wat bereikt voor de Nederlandse Topsporter en de Nederlandse Topsport. In Jeroen Straathof zie ik een goede voorzitter met veel enthousiasme voor het werk van de Atletencommissie."

Jeroen Straathof
Jeroen Straathof wil als nieuwe voorzitter met name de verbindende schakel zijn tussen de actieve topsporters, hun visie en het doorlopend nieuw te ontwikkelen topsportbeleid. De sportieve loopbaan van Jeroen Straathof bevat diverse hoogtepunten op diverse evenementen en in diverse takken van sport. Een greep uit zijn prestaties: . Goud WK Junioren schaatsen overall, Warschau 1992 . 9e plaats Olympische Winterspelen 1500 meter; Lillehammer 1994 . Goud op de 1500 meter, WK Afstanden, Hamar 1996
. Goud Paralympisch Spelen Sydney 2000, 4 km achtervolging tandem . 5e plaats Olympische Spelen Athene 2004, 4 km ploegachtervolging baanwielrennen

Jeroen werkt bij organisatieadviesbureau BMC in de marktgroep sport en is sinds 2004 lid van de NOC*NSF Atletencommissie. Ook is Jeroen ambassadeur van Right to Play.

NOC*NSF Atletencommissie
De NOC*NSF Atletencommissie bestaat momenteel uit:
- Femke Dekker (roeien)

- Trinko Keen (tafeltennis)

- Jokelyn Tienstra (handbal)

- Jeroen Straathof (ex-wielrennen/schaatsen)

- Chiel Warners (atletiek)

- Esther Vergeer (rolstoeltennis)

- Johan Kenkhuis (ex-zwemmen)

- Bram Lomans (ex-hockey)

- Nina van Huissteden (softbal)

Sonya, bij de

NOC*NSF