Ingezonden persbericht



PvdA Haarlem bezorgd over jongerencentrum Prisma

Om de een of andere reden wil het maar niet lukken met het jongerenwerk in Prisma. Twee jaar (9 februari 2008) geleden heeft de PvdA samen met andere partijen een motie ingediend om Prisma open te houden voor jongerenwerk. Na toezegging van het college er alles aan te doen om Prisma weer open te krijgen is de motie aangehouden.

En nu is het weer mis. Prisma is dicht. PvdA-raadslid Marijke Lodeweegs: "We weten maar al te goed dat dit soort problemen niet direct worden opgelost als allerlei raadsleden zich er mee gaan bemoeien en allemaal dingen gaan roepen. Dat doen we dus ook niet. Wij gaan als raad niet over personeelsbeleid en we gaan niet over hoe een jongerenwerker zijn werk moet uitvoeren."

Maar er is iets anders waar de gemeenteraad wel over gaat: de afspraken die de gemeente met Dock maakt over prestaties die moeten worden geleverd. De gemeente heeft de afspraak met Dock om in Prisma goed jongerenwerk af te leveren voor verschillende groepen. Lodeweegs: "Het lijkt of Dock deze prestaties niet kan leveren. We rekenen erop dat het college Dock hierop aanspreekt. In de afgelopen commissievergadering is over deze situatie al gesproken: wij komen hier zeker donderdag in de commissie samenleving op terug."

*** EINDE PERSBERICHT ***



Ingezonden persbericht