Ingezonden persbericht

Persbericht/uitnodiging

4 januari 2010

MUZIEKTHEATER VERDIENT MEER SPEELKANSEN EN MEER PUBLIEK

Een debat in het kader van Operatie Muziektheater over het verkrijgen van meer speelplekken, betere marketing en een groter publieksbereik.

In Nederland gaan per jaar meer dan driehonderd opera- en muziektheaterproducties in première. Deze producties vinden niet altijd makkelijk hun weg naar het grote publiek en de theaterprogrammeurs. Zijn ze te duur voor de theaters, te onvoorspelbaar voor de beoogde doelgroepen? Is het genre te divers of te breed om het goed in de markt te kunnen zetten? Zijn de podia geholpen met goede marketing en afnamesubsidie? Is er daardoor meer publiek te winnen? Daarover gaat het tijdens het tweede debat uit de serie Operatie Muziektheater op woensdag 20 januari 2010, 16.00 - 18.00 uur, in het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Gasten

Speciale gasten tijdens dit debat zijn onder anderen:
* Jan Zoet, directeur en programmeur Rotterdamse Schouwburg,
* Annemarie Reitsma, directeur impresariaat Opera Nu en Kameroperahuis,
* Oscar Wibaut, directeur Koninklijke Schouwburg, Den Haag,
* Joost Heijthuijsen, directielid financiën en marketing Incubate, Festival voor Independent Culture in Tilburg,
* Gerard Wolters, directeur Posthuis Theater in Heerenveen ('Het Kleinste Operahuis van de Benelux'),
* Gespreksleider is Lex Bohlmeijer.

Woensdag 20 januari 2009, 16.00 - 18.00 uur

Kees van Baarenzaal, Koninklijk Conservatorium Den Haag, Juliana van Stolberglaan 1, Den Haag. Aanmelden per email: a.simeone@nfpk.nl, Toegang gratis.

Het derde en laatste debat van deze serie vindt plaats op vrijdag 28 mei 2010, van 16.00 - 18.00 uur tijdens de Operadagen Rotterdam. Centraal staan dan de artistiek-inhoudelijke ontwikkelingen in het muziektheater.

Operatie Muziektheater, drie debatten over de toekomst van een genre is een gezamenlijk initiatief van Nederlands Fonds voor Podiumkunsten+ (NFPK+), Theater Instituut Nederland (TIN) en Muziek Centrum Nederland (MCN).

---

Noot voor redacties,