FANC onderzoekt cilinders met radioactiviteitsteken Herentals

20/01/2010 13:26

AFCN-FANC

Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle onderzoekt aard, oorsprong en herkomst van een tiental cilinders met radioactiviteitslabel , aangetroffen de op een verlaten in Herentals

Brussel - 20/01/2010 Gisteravond, 19 januari 2010, ontving de Wacht van het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) via de brandweer van Herentals een melding van een vondst op een verlaten terrein van een tiental cilinders met een radioactief label erop. Onmiddellijke metingen door de brandweer toonden geen verhoogde straling aan in de omgeving. Om hiervan een definitieve bevestiging te krijgen worden nu, in opdracht van het FANC, aanvullende controlemetingen uitgevoerd. De resultaten daarvan worden eerstdaags verwacht.

Verder is het FANC een onderzoek gestart naar de oorsprong en de inhoud van de cilinders en naar de wijze waarop zij op deze terreinen zijn terecht gekomen.

De cilinders werden door een wandelaar aangetroffen op een verlaten terrein aan Rietbroek, Herentals. De man waarschuwde de politie van Antwerpen die vervolgens de brandweer in Herentals verwittigde.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel