Ingezonden persbericht

P E R S B E R I C H T
HUMAN

Vrijdag 22 januari 2010

Radio 5 & www.obalive.nl
19.00-21.00 uur

Radiotalkshow met gasten, discussies, live- muziek & publiek vanuit de

Openbare Bibliotheek (OBA) in Amsterdam

Presentatie: Theodor Holman

---

Hoofdgast: Remko Scha over Taal en Computer.
Remko Scha is hoofdonderzoeker aan het ILLC, het onderzoeksinstituut van de UvA waarin wetenschappers op het gebied van logica, informatica en wijsbegeerte samenwerken. Daarnaast maakt hij computerkunst (zgn. algoritmische kunst).

Max Pam met de rubriek 'Ketter en Geest' met berichten uit het nieuws die voor goddelozen van belang zijn, over geloof en bijgeloof.

Onno Blom, publicist over Literatuur en Muziek. Aanleiding is de dansnovelle van Christiaan Weijts "De Etaleur". Veel schrijvers laten zich inspireren door muziek: Jan Wolkers, Jeroen Brouwers, Maarten 't Hart, Simon Vestdijk en Margriet de Moor. En waarom kan Harry Mulisch niet schrijven als hij muziek hoort?

Panelgesprek o.l.v. Theodor Holman over o.a. het recente rapport van de WRR over ontwikkelingshulp met aan tafel: Martin Sommer chef Haagse redactie Volkskrant, columnist Stephan Sanders en historicus Chris van der Heijden.

Muzikale act: Herman Pouderoyen en zijn band (met Jan Willem van Holland gitaar en Ronald de Jong, contrabas) spelen 4 nummers van de cd: 'Niet in de winkel verkrijgbaar' www.hermanpouderoyen.nl

OBA Live: Elke werkdag 19.00-21.00 uur, verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN.

Deze uitzending van OBA Live is terug te zien op Televisie op maandag 25 & dinsdag 26 januari 2010 van
13.00-14.00 uur via Spirit 24 (digitaal televisie themakanaal Publieke Omroep). Zie: www.spirit24.nl