Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

2010/YG_05
Buitenpost, 20 januari 2010

Prijswinnaars kerstbomeninzamelactie in het zonnetje gezet

Op woensdagmiddag 20 januari heeft wethouder Pieter van der Veen op het gemeentehuis in Buitenpost de prijzen voor de kerstbomeninzamelactie uitgereikt. Van der Veen bedankte de kinderen voor hun inzet en zei erg trots te zijn dat zij ondanks de sneeuw en kou toch de bomen hebben ingezameld. De drie prijzen voor de kinderen met de meeste ingezamelde bomen zijn als eerste uitgereikt. Daarna waren de kinderen die met de losse verloting in de prijzen zijn gevallen aan de beurt. De prijzen bestonden uit Irischeques en een vogelvoedersilo.

De 'Hillebrandjes' uit Twijzelerheide behaalden met 160 bomen de eerste prijs van 50 euro. Jan van der Velde uit Surhuizum ontving 40 euro voor het inzamelen van 98 bomen en Jille van Dekken, Ilona van der Meulen, Linda de Vries en Jelle en Willeke Bos uit Boelenslaan haalden samen 58 bomen binnen. Zij wonnen hiermee 30 euro.

Net als voorgaande jaren heeft de gemeente Achtkarspelen begin januari 2010 een kerstbomeninzamelactie georganiseerd. De gemeente organiseert deze inzamelingsactie omdat de kerstbomen anders vaak in de grijze container verdwijnen. Door ze apart in te zamelen kunnen de bomen worden verwerkt op milieuterrein Lutkepost. Daar worden ze versnipperd en gecomposteerd. Kinderen uit heel Achtkarspelen hebben meegewerkt aan het inzamelen van de kerstbomen. Door mee te doen maakten zij kans om een prijs te winnen.