Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Pieter Hofstra benoemd tot algemeen voorzitter KNV

Den Haag, 20 januari 2010. Eerste Kamerlid Pieter Hofstra is vanmiddag tijdens de nieuwjaarsreceptie van Koninklijk Nederlands Vervoer benoemd tot algemeen voorzitter. Hofstra volgt hiermee Willem Heeren (Jan de Rijk Logistics) op, die vanaf 2006 het voorzitterschap heeft bekleed.

Willem Heeren
Willem Heeren zal naast zijn functie binnen Jan de Rijk Logistics, in verschillende bestuursfuncties in de vervoerswereld actief blijven. Zo blijft hij aan als voorzitter van KNV Goederenvervoer en is hij afgelopen jaar benoemd tot bestuursvoorzitter van het nieuwe Logistiek Topinstituut 'Dinalog', waar hij de komende vier jaar de uitrol van het instituut zal begeleiden.

Pieter Hofstra
De nieuwe KNV voorzitter Pieter Hofstra is bekend geworden als VVD Tweede Kamerlid waar hij tussen 1994 en 2006 ondermeer het woordvoerderschap voor de portefeuille Verkeer & Waterstaat beheerde. Na zijn periode als Tweede Kamerlid heeft Hofstra zijn carrière als politicus voortgezet binnen de VVD Eerste Kamerfractie waar hij tot op heden werkzaam is. Daarnaast vervult hij diverse bestuurlijk functies, waaronder het voorzitterschap van KNV Busvervoer.

De benoeming van Hofstra is voor onbepaalde tijd.

Noot voor de redactie/