Gemeente Gilze en Rijen
Gilze Rijen: De OOR gaat door

De gemeente Gilze en Rijen kan starten met de aanleg van de Oostelijke Ontsluitingsweg Rijen. Op 20 januari 2010 verklaarde de Raad van State de aangetekende beroepen ongegrond.

Hiermee komt een eind aan een jarenlange strijd over de aanleg van de weg aan de oostkant van Rijen. De zaak bij de Raad van State was aangespannen door een aantal Rijenaren en de Vereniging tot behoud van het Open en Agrarisch Landschap. De bezwaarmakers zetten vraagtekens bij de wijze waarop het bestemmingsplan tot stand is gekomen.

De aanbesteding van de aanleg de Oostelijke Ontsluitingsweg Rijen (OOR) vindt nog deze winter plaats. Direct daarna kan de aanleg van de weg starten.

Voor de aanleg van de weg heeft de provincie een subsidie van bijna één mil­joen euro toegekend aan de gemeente. In september 2008 heeft de Provincie de uiterste termijn van gunning uitgesteld tot eind 2010 en de termijn van aanleg tot eind 2011.

Kijk voor de uitspraak van de Raad van State op: http://www.raadvanstate.nl/uitspraken/zoeken_in_uitspraken/zoekresultaat/?verdict_id=41352

Datum bericht: 20 januari 2010