Algemene omroepvereniging AVRO
PERSBERICHT

Hilversum, 20-01-2010

TWEEDE REEKS AVRO AVASTARS SUCCESVOL VAN START GEGAAN

Afgelopen donderdag is de tweede reeks begonnen van de dagelijkse AVRO-gameshow AVRO AvaStars. Vorig seizoen stemden al veel kids af op deze interactieve quiz waarbij kennis en gamen hand in hand gaan.
Hoofdredacteur Nederland 3 Danielle Meyer: "De AVRO is trots op het crossmediale format 'AvaStars'. We willen kinderen bedienen met een format dat aansluit op hun beleving van de media en daarmee zijn we blijkbaar op de goede weg: de Avastars community groeit razendsnel. In de tweede serie wordt de interactie met de kijker verder uitgebouwd met een realtime tickertape. Daarmee kunnen online spelers berichten uitwisselen die live op TV te zien zijn." AVRO AvaStars wordt dagelijks gepresenteerd door Ewout Genemans om 17.45 uur op Z@pp.

In het programma leggen twee kinderen tussen de tien en dertien jaar met hun zelfgemaakte AvaStar een parcours af in de finalegame. Het parcours maken ze zo moeilijk mogelijk voor hun tegenstander door middel van het goed beantwoorden van vragen in de quiz. De vragen gaan over onder meer muziek, showbizz, gezondheid, kunst en cultuur, wetenschap en duurzaamheid. Met goed beantwoorde vragen verdient de speler power-ups en hindernissen voor het finaleparcours van de tegenstander.
Via de online community avastars.avro.nl kunnen de kinderen online de game tegen elkaar spelen. Op de website maken de kinderen een profiel aan en creëren zij hun eigen AvaStar. Zij kunnen hierbij kiezen uit een uitgebreid scala aan hoofden, petjes, kleding en gezichtsuitdrukkingen. Naast het tegen elkaar strijden in de AvaStars game, kunnen de kinderen online met elkaar kennis maken en kletsen.

Na elke televisieaflevering staat het winnende parcours van die dag op de website zodat de kijkers in het land worden uitgedaagd de winnende tijd te verbreken en hiermee leuke prijzen te winnen.

Bekijk voor meer informatie de website: avastars.avro.nl.

AVRO Avastars: Maandag t/m vrijdag om 17.45 uur bij de AVRO op Z@pp, Nederland 3.

---