Apart garantiefonds voor "Turkije-specialisten" van de baan

20/01/2010 21:38

G-32

SGR-GEDUPEERDEN

Persbericht

20-01-2010

SGR trekt omstreden besluit in

Apart garantiefonds voor "Turkije-specialisten" van de baan

De SGR heeft het omstreden besluit om de zogeheten Turkije specialisten uit het fonds te zetten ingetrokken. De SGR had de "Turkije-specialisten" willen dwingen zich bij een apart fonds (SGST-Stichting Specialisten Turkijereizen) aan te sluiten. Vijf van de gedupeerde Turkije-specialisten werden op 5 januari in een kort geding in het gelijk gesteld, dat uitzetting uit het fonds onrechtmatig, concurrentievervalsend en discriminerend was. De SGR trok zich vervolgens niets van het vonnis aan en ging onverdroten door met de overige Turkije-specialisten uit het fonds te zetten. Daarop hebben zes Turkije-specialisten een kort geding tegen de SGR aangespannen.

Het SGR-bestuur heeft nu het omstreden besluit tot uitsluiting ingetrokken. Dit is dan de tweede overwinning van de Turkije-specialisten op de SGR.

De Turkije-specialisten zijn er toch niet helemaal gerust op, omdat de SGR wel de bodemprocedure bij de rechter doorzet om alsnog de Turkije-specialisten uit het fonds te kunnen zetten. Daarom handhaven zij ook de kort geding-procedure die op 17 februari zal dienen. Inmiddels heeft het Tweede Kamer Boris van der Ham van D66 aan de staatssecretaris van economische zaken schriftelijke vragen gesteld over de acties van de SGR (zie bijlage).