Politie Zeeland

O-2019-2010 Hennepkwekerij, Burgh-Haamstede
Woensdag heeft politie Zeeland, bij een onderzoek in een loods aan de Roterij in Burgh-Haamstede, een hennepkwekerij aangetroffen.
In het pand zijn, in drie verschillende kweekruimtes, ongeveer 4500 planten aangetroffen. Door de gemeente is de kwekerij ontmanteld.
Verder bleek dat de stroom voor de kwekerij, buiten de meter om werd afgetapt. Hiervan is door de energieleverancier aangifte gedaan.
De eigenaar van de loods, een 43-jarige man uit Burgh-Haamstede, is aangehouden.

Z-2020-2010 Doorrijden na aanrijding, Zaamslag
Woensdagmiddag rond 12.00 uur is een 51-jarige vrouw uit de gemeente Terneuzen, in een brandgang achter de Koepoortstraat in Zaamslag, aangereden door een scooter.
Rond genoemd tijdstip liep de vrouw door de brandgang toen ze het geluid van een bromfiets hoorde. Toen ze zich omdraaide om te kijken waar het geluid vandaan kwam werd ze door een scooter aangereden. De vrouw kwam door de aanrijding ten val en liep schaafwonden op haar hoofd en arm en een gekneusde arm op.
De bestuurder / bestuurster van de scooter reed na de aanrijding door.

O-2021-2010 Diefstal sieraden, Zierikzee
Dinsdagmiddag tussen 14.00 uur en 15.00 uur zijn, bij een juwelier in Zierikzee, enkele sieraden weggenomen.
Tussen genoemde tijdstippen wilden een onbekende man en vrouw enkele sieraden bekijken. Het stel kocht uiteindelijk niets en vertrok. Na hun vertrek bleken er enkele sieraden, met onbekende waarde, te zijn verdwenen.

Z-2022-2010 Toezicht overlast schooljeugd, Hulst
Bij Politie Zeeland komen regelmatig overlastklachten binnen over het gedrag van de (school)jeugd in de omgeving van de Poorterslaan in Hulst.
De overlast bestaat voornamelijk uit het op straat gooien van afval.

Woensdag heeft de politie voor schooltijd (08.30 uur), in de schoolpauze (tussen 11.30 uur en 12.30 uur) en na schooltijd toezicht gehouden in de omgeving van de Poorterslaan. Vijf personen kregen een bekeuring van 90 euro voor het gooien van afval op straat.

W-2023-2010 Verkeerscontrole
Politie Zeeland heeft woensdagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur een verkeerscontrole gehouden.
Door motorrijders zijn verschillende bromfietsen naar de Marie Curieweg te Ritthem gedirigeerd en aan controle onderworpen.
Van 11 brom- en snorfietsen is het kentekenbewijs ingenomen, omdat ze niet voldeden aan de constructiesnelheid. Tevens vielen 8 processen-verbaal voor te hard rijden. Bij één bromfiets ontbraken de verplichte spiegels; een bromfietser en een automobilist bleken niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.