Platform Biologica


BioVak thema: verbinding


Het thema van de BioVak 2010 (20 en 21 januari 2010) wordt 'verbinding', in aansluiting op kennisnetwerk Bioconnect, dat een centrale rol vervult bij de organisatie van de vakbeurs. Op de beurs zal de biologische sector zich tonen met innovaties op het gebied van mechanisatie, bodembeheer, bemesting en biologische veredeling. Boeren, toeleveranciers, handelaren en verwerkers ontmoeten elkaar. BioVak is dit jaar uitgebreid met een plein voor Detaillisten en Horeca.

"De BioVak is het platform voor duurzaamheid en innovatie met biologische landbouw als aanjager", aldus Kees van Zelderen, vice-voorzitter van de Vakgroep Biologische Landbouw van Biologica/LTO. Op 20 en 21 januari staan weer veel workshops op de planning, die worden georganiseerd door o.a. Biologica en kennisnetwerk Bioconnect. In de ochtend van de opening van de beurs vindt het grote debat van de Vakgroep Biologica/LTO plaats.

De beurs groeit goed. Het Veredelingsplein, het Klimaat- en Energieplein en het Streekproductenplein breiden dit jaar uit. Dit zijn de plaatsen waar de, in Van Zelderens ogen versnipperde, Nederlandse sectoren elkaar de hand reiken. "Dan moet je al die krachten op één podium hijsen, waardoor de dynamiek en de daadkracht groeit." Andere verbindingen zijn die tussen boer en natuurbeheerder, detailisten en Horeca.

De BioVak wordt georganiseerd door ICEM i.s.m. (o.a.) Biologica, Bioconnect, BioForum en de Vakgroep Biologische Landbouw.

»