Openbare bibliotheek Amsterdam


De Nationale Voorleesdagen komen eraan!

31 dec 2009 - 14:13
Nationale_Voorleesdagen_2010
Op woensdag 20 januari starten de Nationale Voorleesdagen (20 t/m 30 januari). De OBA biedt peuters, kleuters en hun ouders/begeleiders een gevarieerd programma aan. Tijdens de Voorleesdagen staat het promoten van het (voor)leesplezier voor de allerjongste kinderen centraal. Voorlezen is immers belangrijk voor de (taal-)ontwikkeling van uw kind. Het Prentenboek van het Jaar staat bij alle activiteiten centraal. Deze keer is dat De Wiebelbillenboogie van de Vlaamse prentenboekenmaker Guido van Genechten.

Voorleesontbijt
Op woensdag 20 januari starten de Nationale Voorleesdagen 2010 met een voorleesontbijt. In de Centrale Bibliotheek komt Diewertje Blok, bekend van o.a. het Sinterklaasjournaal, voorlezen. En in Bibliotheek Watergraafsmeer gaat actrice Hetty Heyting (Tante Til in de bekende TV serie de familie Knots) voorlezen. Na het voorlezen wordt er ontbeten. Beide voorleesontbijten zijn voor kinderen vanaf 2 jaar. De toegang is gratis, maar reserveren is verplicht.

Activiteiten
Tijdens de Voorleesdagen zijn er in vele filialen van de OBA speciale activiteiten voor kinderen, zoals de voorstellingen Dansverhalen van Roos, Oppassen papa!, Balotje en het tasje van oma, Liesje, kleine veer en het indianenopperhoofd en nog vele andere. Kijk op www.oba.nl/agenda voor de data en locaties.

Ledenwerfactie peuters en kleuters
Het lidmaatschap is voor kinderen t/m 18 jaar gratis. Wie zijn/haar kind (tot 6 jaar) in de periode van 20 t/m 30 januari inschrijft ontvangt een leuk welkomstcadeautje (zolang de voorraad strekt) en de Voorleesgids met leuke voorleestips.

Tentoonstelling Centrale Bibliotheek
Op de jeugdetage is van 10 december t/m 28 februari de overzichtstentoonstelling An Elephant Came By: 24 Dutch Illustrators te zien met werk van de fine fleur van de Nederlandse illustratoren (o.a. Sieb Posthuma, Jan Jutte, Mance Post, Annemarie van Haeringen en Fleur van der Weel). De expositie toont de wereld wat Nederland te bieden heeft op illustratiegebied en dat is heel veel.

Kinderdagverblijven en peuterspeelzalen op bezoek In deze periode nodigen de bibliotheken zoveel mogelijk kinderdagverblijven en peuterspeelzalen uit de buurt uit voor een (kennismakings-)bezoek aan de jeugdafdeling van de bibliotheek.