BioVak 2010: Innovaties en verbinding in de keten

07/01/2010 10:19

ICEM b.v.

LNV minister Gerda Verburg komt samen met haar Vlaamse collega, en minister-president van Vlaanderen, Kris Peeters op werkbezoek naar de BioVak.

Nieuwerk a/d Ijssel, 07 januari Woensdag 20 en donderdag 21 januari 2010 is het IJsselhallencomplex in Zwolle wederom het decor van de jaarlijkse vakbeurs BioVak. De beurs wordt georganiseerd door ICEM, in samenwerking met de Vakgroep Biologische landbouw LTO / Biologica. BioVak is voor ondernemers uit de biologische land- en tuinbouw, en andere ondernemers die geïnteresseerd zijn in innovaties in duurzaamheid, eerlijke handel en kwaliteitsvoeding zonder genetisch gemodificeerde stoffen.

Openingsdebat Vakgroep Biologisch Landbouw

De Vakgroep Biologische Landbouw organiseert op woensdagochtend een openingsdebat over het BioVak thema 'Verbinding' met als hoofdsprekers:

Femke Halsema (partijleider Groen Links) en Edith Lammerts van Bueren (Bijzonder Hoogleraar Biologische Plantenveredeling aan Wageningen UR).

Introductie van genetisch gemodificeerde gewassen op basis van resistentie tegen Roundup of een ingebouwd insecticide is een bedreiging van de biodiversiteit en de natuurlijke bodemvruchtbaarheid. Groene veredeling is het biologische antwoord om zonder gentech te kunnen werken aan voedselzekerheid .

Ministers op werkbezoek

LNV minister Gerda Verburg komt samen met haar Vlaamse collega, en minister-president van Vlaanderen, Kris Peeters op werkbezoek naar de BioVak. Verburg en Peeters laten zich informeren over innovaties, knelpunten en vraaggestuurde kennisnetwerken. Dat is voor LNV een belangrijke nieuwe strategie. ,,Het model is kopieerbaar", zegt Kees van Zelderen. ,,In de biologische sector zitten zes- tot zevenhonderd ondernemers in kennisnetwerken."

Ontwikkeling naar brede Vakbeurs voor de gehele sector

BioVak startte in 2008 met 62 deelnemers. In 2009 groeide het aantal naar 164 deelnemende bedrijven. BioVak 2009 kwam mede door de opening door HKH. Prinses Margriet succesvol in de publiciteit. De samenwerking met de Belgische organisatie BioForum heeft geresulteerd in deelname van Belgische standhouders en bezoekers. De internationale belangstelling is zichtbaar door inzendingen uit Zwitserland, Italïe, Frankrijk en Spanje. In 2010 zijn er meer dan 280 standhouders. De organisatoren voeren een intensieve wervingsactie in Nederland, Vlaanderen en de Duitse grensstreek. Er worden 10.000 bezoekers verwacht.

BioVak 2010 is voor ondernemers geopend op woensdagmiddag van 14.00 uur tot 22.00 uur en op donderdag van 10.00 uur tot 18.00 uur.

BioVak 2010 wordt georganiseerd door ICEM in met medewerking met de Vakgroep Biologische Landbouw LTO/Biologica.





http://www.biovak.nl