Gemeente Medemblik

Sociaal Eetcafé Medemblik 20 januari

Sociaal Eetcafé Medemblik 20 januari

Om gezellig de wintermaanden door te komen, gaat Herman van `de Tritonbar' uit Medemblik weer heerlijk voor ons koken. Ouderen, mensen met een handicap of chronisch zieken, maar ook mantelzorgers zijn van harte welkom. Wat gaat Herman koken? We beginnen met een Ossentaart soep, gevolgd door een heerlijke groenekoolstamppot met een rookworstje of een bal gehakt. Sta en patat met appelmoes staan ook voor u klaar. Als toetje is er dit keer: dubbelvla.

Kosten: EUR 8,50 exclusief de drankjes.
Opgave: WonenPlus Medemblik tel: 0227- 54 03 83 Aanvang: 17.00 uur zaal open, om 17.30 gaan we aan tafel. Waar: `de Tritonbar', Walesteeg 2 in Medemblik.

U komt toch ook? Voor eventueel vervoer kunt u WonenPlus Medemblik bellen, zij helpen u graag.

---

Nieuwjaarsmenu alsnog op 26 januari

Sneeuw, gladheid, het hoort bij de winter! Door deze weersomstandigheden is in goed overleg met Jos Klaver van `de Torenschouw' in Opperdoes besloten om het Kerstdiner van 22 december 2009 niet door te laten gaan. Maar om het nieuwe jaar goed en vooral lekker te laten beginnen kunt u op 26 januari 2010 genieten van een Nieuwjaarsmenu! Wat kunt u verwachten; Amuse van gerookte ribeye en kaassalade, gegrilde beenham met mosterdjus, stofpeertjes met aardappelkroketjes en rode kool en als toetje: Nieuwjaars- ijsdessert. Dit zal plaats vinden in de `Torenschouw', Torenstraat 17 in Opperdoes. Opgave: Bij het servicepunt WonenPlus Abbekerk, tel: (0229) 58 25 81. Kosten: Omdat het een Nieuwjaarsdiner betreft zal de prijs eenmalig EUR 10,00 zijn, exclusief de drankjes. Datum: dinsdag 26 januari aanvang 17.00 uur, om 17.30 uur gaan we aan tafel.


---

WonenPlus Medemblik en Zonnebloem Wognum/Abbekerk: Gaan voor de tweede keer samen op reis! In samenwerking met KRAS organiseren wij een Voorjaarsreisje van 17 tot met 21 mei 2010.

Bent u 65 jaar en u kunt zichzelf nog goed redden, maar u vindt alleen op vakantie gaan niet leuk, dan is er nu de mogelijkheid om met mensen uit uw omgeving op reis te gaan. Er gaan twee vrijwilligers mee van de Zonnebloem en bij inschrijven etc. is er volop hulp aanwezig, u kunt zich wenden tot de hieronder genoemde inschrijfpunten.

Waar gaat de reis naar toe?
We gaan met een bus naar Duitsland: Sauerland-Olsberg. Het Sauerland wordt tot één van de meest aantrekkelijke streken van Duitsland gerekend. Niet zonder reden, want het verrassende gebied heeft ook wel de naam `Land der duizend bergen' en is bovendien rijk aan dichte sparrenbossen, stuwmeren en vriendelijk dorpjes. Vanuit uw mooie, centraal gelegen vakantieplaats Olsberg maken we fraaie tochten in de omgeving, waarbij we karakteristieke stadjes bezoeken en u volop laten genieten van het landschappelijk schoon. U verblijft in het zeer comfortabele 4-sterren Parkhotel Olsberg, gelegen in het centrum van het dorp. Het Parkhotel beschikt over een receptie en zitjes, restaurant en diverse gezellige barretjes. De goed ingerichte kamers beschikken over een bad of douche, toilet, telefoon en televisie. Er is een groot overdekt zwembad. Verzorging is op basis van volpension. En er is tevens een gezellige muziekavond. Geeft u vragen over de reis dan staan onze vrijwilligers voor u klaar om u te woord te staan.

Datum: maandag 17 tot en met 21 mei 2010
Kosten: EUR 389,-- excl. annuleringsverzekering

Inschrijfpunten
WonenPlus afd. Wognum, tel: (0229) 57 13 26
Vereniging De Zonnebloem afd. Wognum, tel: (0229) 57 18 12 Vereniging De Zonnebloem afd. Abbekerk/ De Weere, tel: (0229) 58 12 99