Gemeente Cromstrijen


Nationale Voorleesdagen in bibliotheek: Voor ouder en kind!

(11-01-2010)

Van 20 tot en met 30 januari staat de bibliotheek, tijdens de Nationale Voorleesdagen, in het teken van voorlezen aan kinderen t/m 6 jaar. Hierbij staan 10 landelijk gekozen prentenboeken centraal. Eén van deze boeken is "De Wiebelbillenboogie" van Guido van Genechten: dit boek is uitgeroepen tot Prentenboek van het jaar.

Op woensdag 20 januari organiseert Bibliotheek Hoeksche Waard een gezellige voorleesmiddag in alle vestigingen. Van 14.00 tot 16.00 uur worden doorlopend verschillende boeken voorgelezen met behulp van het vertelkastje. Alle kinderen zijn uitgenodigd om te komen luisteren en kijken! De toegang is gratis. In januari en februari zullen er verschillende poppenkastvoorstellingen in een aantal vestigingen van Bibliotheek Hoeksche Waard te zien zijn: op woensdag 13 januari in vestiging 's-Gravendeel, op woensdag 27 januari in vestiging Heinenoord en op woensdag 10 februari in vestiging Mijnsheerenland. De voorstellingen worden gegeven door "Allemaal Poppenkast." en de toegang is gratis. Elke voorstelling begint om 14.00 uur en is ongeveer om 14.30 uur afgelopen.

Kinderen t/m 6 jaar kunnen tijdens de Nationale Voorleesdagen gratis lid worden en ontvangen ook nog een leuke verrassing. Bent u als ouder nog geen lid van de bibliotheek en schrijft u uw kind in de periode van 20 januari t/m 20 februari in, dan heeft de Bibliotheek Hoeksche Waard iets moois voor u: de blind date tas. Met deze tas wordt u vast verliefd op de bibliotheek! In de tas vindt u een aantal aantrekkelijke materialen waaronder een dvd, boek en tijdschrift. De tas kunt u gratis lenen voor drie weken. Bevalt ons bibliotheekaanbod u, dan kunt u met het Jonge Ouder Proefabonnement een jaar lang lenen voor maar 15 euro! Meer info: www.bibliotheekhoekschewaard.nl.