Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Op 20 januari start de cursus Gemeentepolitiek

Wie beslist over de burgemeester? Hoe komen besluiten tot stand? Wat is dualisme? Hoe komt de (deel)gemeente aan haar inkomsten? Wat doet een politieke partij? Hoe kunt u invloed uitoefenen?

Weet u het antwoord niet en vindt u dat u het wel zou moeten weten? Volg dan de basiscursus Gemeentepolitiek en u weet er na afloop alles over! De cursus gaat over de werking van de politiek binnen de gemeente en de deelgemeenten. Aan bod komt hoe de gemeente- en deelraad werkt, wie de beslissingen nemen, hoe besluiten tot stand komen, op welke manier bevoegdheden zijn verdeeld tussen Rijk, provincie en stad, wat een politieke partij doet en hoe burgers invloed kunnen uitoefenen. Ook komen er gastsprekers vanuit de (deel)gemeentelijke politiek en belangenorganisaties aan het woord die u, aan de hand van voorbeelden uit de praktijk, laten kennismaken met hun werk. De cursus wordt afgesloten met een door de burgemeester ondertekend certificaat.

De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten en vindt plaats op woensdag 20, 27 januari en 3, 10, 17 februari 2010 van
19:30 tot 22:00 uur in onze trainingslocatie aan het Ungerplein 2, flat 10 in Rotterdam. De kosten van deze cursus bedragen 60,- per persoon, mensen met een minimuminkomen betalen de helft.

Wilt u meer informatie over de training of wilt u zich inschrijven?

Dit kan via www.lokaal.org, info@lokaal.org of telefonisch 010 443 30 60.