Gemeente Maassluis

Sportieve uitdagingen bij officiële opening Cruyff Court Maassluis

Op woensdagmiddag 20 januari 2010 wordt het Cruyff Court Maassluis in het park tussen de Van Beethovenlaan en de Mozartlaan officieel geopend. De jeugd is enthousiast over het nieuw aangelegde speelveld, want zij gebruiken het al volop. Nu volgt de officiële opening door wethouder Joop Luijendijk en Carole Thate, directeur van de Johan Cruyff Foundation. Aansluitend wordt de jeugd sportief uitgedaagd door de voetbalartiest Soufiane Touzani en de crew van Soccershowdown Ook zal er een bekende voetballer aanwezig zijn, maar de naam van deze bekende Nederlander houden we nog even geheim. Het belooft een leuke middag te worden voor elke voetballiefhebber in Maassluis, met een aantrekkelijke show van freestyle- en straatvoetbal.

Het Cruyff Court Maassluis is een openbaar kunstgrasveld, een trapveldje in een modern jasje, waar de jeugd veilig kan spelen en sporten. Ook is het Cruyff Court een plek waar thema's als gezondheid, integratie, samen spelen en respect voor elkaar centraal staan. In de toekomst zal het jongerenwerk regelmatig aanwezig zijn op het Cruyff Court om de jeugd uit te dagen voor een sportief potje voetbal.

De direct omwonenden van het Cruyff Court Maassluis zijn persoonlijk uitgenodigd om bij de opening aanwezig te zijn. Uiteraard zijn alle inwoners van harte welkom om dit spektakel bij te wonen en zo te ervaren en zien wat het Cruyff Court Maassluis te bieden heeft.

Het volledige programma voor de opening op woensdagmiddag 20 januari 2010 in het park tussen de Van Beethovenlaan en de Mozartlaan, is als volgt:

* 12:45 uur: officiële opening door wethouder Joop Luijendijk en Carole Thate, directeur van de Johan Cruyff Foundation
* 13:00 uur: start Soccershowdown (straatvoetbal en freestyle clinic voor de jeugd) met als speciale gast voetbalartiest Soufiane Touzani

* 17:00 uur: einde programma

Omdat de parkeergelegenheid beperkt is, worden bezoekers verzocht om lopend of sportief op de fiets langs te komen.