Gemeente Teylingen

bij Gast in de raad

Jonge stemmers welkom bij Gast in de raad

13 januari 2010

De gemeenteraad nodigt iedereen die voor het eerst gaat stemmen van harte uit voor een kijkje achter de schermen van de plaatselijke politiek. Op dinsdag 19 en woensdag 20 januari zijn er twee speciale sessies van het bezoekprogramma Gast in de raad, om 19.30 uur in het bestuurscentrum, Raadhuisplein 1 in Voorhout.

De gemeenteraad wil de nieuwe stemmers laten zien hoe de gemeenteraad in de praktijk werkt, voordat ze op 3 maart voor het eerst naar de stembus gaan. Alle 18 jarigen hebben hiervoor een persoonlijke uitnodiging van burgemeester Schelberg ontvangen.

De gemeenteraad wil de mensen die voor het eerst gaan stemmen de kans geven zich goed voor te bereiden. De jongeren krijgen uitleg over de gemeenteraad, een rondleiding door het bestuurscentrum en brengen een bezoek aan de commissievergadering Welzijn of Ruimte. Ze kunnen deze avonden al hun vragen stellen aan de raadsleden.

Projecten voor de jeugd

De afgelopen periode heeft de gemeente verschillende projecten opgezet die speciaal gericht op de jeugd zijn, zoals de kindergemeenteraad, de projectweek in samenwerking met het Teylingen College (KTS) en het betrekken van het Rijnlands Lyceum bij de stembureaus.

Gast in de raad

Het bezoekprogramma Gast in de raad loopt inmiddels vier jaar met veel succes. Gemiddeld zijn er 20 gasten die worden ontvangen door de burgemeester en raadsleden. U kunt zich nu al opgeven voor de volgende sessie van gast in de raad op 24 maart, via de website www.gastinderaad.nl.

Gast in de raad

Gast in de raad

Nieuwe afvalcontainers