Gemeente Zoetermeer

Meepraten over veiligheid in Meerzicht

Bewoners in Meerzicht kunnen op 20 januari meepraten over de veiligheid in hun wijk. Deze avond wordt, van 19.00 tot 22.00 uur, gehouden in de trouwzaal van Hofstede Meerzigt, aan de Zonnenberg 10. Wijkwethouder Frank Speel en wijkmanager Elsje van Dijk presenteren deze avond.
Sprekers zijn Hans Kaldenbach, de schrijver van het boek Hangjongeren, 99 tips voor buurtbewoners en voorbijgangers en Bas Delleman, expert op het gebied van samenwerking tussen organisaties en omgeving.

Bewoners zijn van harte uitgenodigd om deze avond met bovengenoemde personen in gesprek te gaan. Ook wordt de film Streetlive vertoond. Meerzichtenaren die mee willen denken worden verzocht zich aan te melden op e-mailadres: wijkpostmeerzicht@zoetermeer.nl of tijdens kantoortijden tot 16.00 uur, op telefoonnummer 346 9003.

Deze wijkavond is de vierde in een serie van zes, de volgende twee wijkavonden zijn op 2 februari in Seghwaert/Noordhove en op 4 februari in Centrum.

Motie 81
Deze meepraatavonden komen voort uit Motie 81. Deze motie is aangenomen door de gemeenteraad op initiatief van de VVD en de ChristenUnie tijdens het voorjaarsdebat van 2008. Het houdt in dat wijkbewoners kunnen meepraten en -denken over de veiligheid in de wijk.

Veiligheid
De gemeente heeft het thema veiligheid hoog op de agenda staan en vindt het belangrijk dat inwoners en ondernemers zich veilig voelen in de stad. Met de campagne Zoetermeer Veilig, daar zorgen we samen voor laat de gemeente resultaten en initiatieven zien op dit gebied. Daarnaast geeft de gemeente tips om de eigen veiligheid te vergroten.

Meer informatie vindt u op www.zoetermeerveilig.nl.