RTL Group

Drastische aanpak innerlijk en uiterlijk in '10 Jaar Jonger In 10 dagen'

Een hectisch leven, dat constant draait om werk en gezin, laat zowel innerlijk als uiterlijk behoorlijke sporen achter. Om stellen die met een dergelijke voortdurende druk te maken hebben gehad te helpen, start RTL 4 op woensdag 20 januari met 10 Jaar Jonger In 10 Dagen. In dit veelzijdige programma, gepresenteerd door Froukje de Both, maken drie professionele coaches, bijgestaan door een team van specialisten, zich sterk om in tien dagen tijd de klok een decennium terug te draaien. Froukje de Both staat de koppels bij en ondersteunt hen tijdens de drastische aanpak.

In elke aflevering staat een stel centraal dat de sporen van de tijd wil uitwissen. Onder leiding van de Look-, Feel-, en Be-coach werken zij aan hun innerlijk én uiterlijk. Met de Feel-coach, die zich richt op patronen in karakter en gedrag, werken ze individueel aan zelfvertrouwen, gevoel voor eigenwaarde en balans in hun leven, terwijl de Look-coach werkt aan een uiterlijke metamorfose. De Be-coach, een personal organizer, helpt de kandidaten aan inzichten om hun leven beter te organiseren, zodat er tijdswinst wordt geboekt en het stel meer tijd heeft voor zichzelf en elkaar.

Om de klok doeltreffend terug te draaien, worden de koppels tien dagen gescheiden van elkaar om individueel te werken aan zichzelf en aan hun relatie tot elkaar. Voordat de experts hun plannen ontvouwen, wordt aan passanten op straat gevraagd om de leeftijd van de kandidaten te schatten. Tien dagen lang worden ze onderworpen aan een zwaar regime: ze zijn druk met een programma dat onder meer bestaat uit fitness, confronterende sessies met de Feel-coach, inspirerend shoppen met stylisten en de eerste grote verandering bij de kapper. Na tien dagen buffelen, wordt het stel weer herenigd. Dat maakt heel veel emoties los en voor veel kandidaten is dit dan ook een keerpunt in hun leven. Vervolgens gaat 10 Jaar Jonger In 10 Dagen de straat weer op om aan willekeurige personen te vragen hoe zij de leeftijd van de koppels nu inschatten.

Ruim een maand na die levensveranderende ervaringen wordt teruggegaan om te kijken of de kandidaten hun dagelijkse leven nieuwe invulling hebben gegeven en hoe ze zich daarbij voelen. Is het de experts gelukt?

Uitzending: RTL 4, wekelijks, vanaf woensdag 20 januari, tussen 21.30 en 22.30 uur.

Website: rtl.nl/tienjaarjongerintiendagen

---

Noot aan de redactie: fotomateriaal van Froukje de Both en de coaches is op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, tel. 035 - 6718667, onno.posthuma@rtl.nl.