Gemeente Roermond

Jeugdconferentie Samen groeien

In 2008 heeft de gemeente Roermond een jeugdconferentie Versterken ketensamenwerking georganiseerd. Op 20 januari 2010 wordt door de gemeente Roermond een tweede jeugdconferentie georganiseerd met als titel Samen groeien. Het aantal aanmeldingen voor deze jeugdconferentie is boven verwachting. Ruim 130 medewerkers van lokale ketenpartners die voor en met Roermondse jeugd en hun ouders werken zijn aanwezig op 20 januari van 15.30 uur van 20.30 uur op middelbare school Niekée. Hieronder zijn medewerkers van politie, kinderopvang, jeugdgezondheidszorg, jeugdzorg en maatschappelijk werk.

De conferentie staat in het teken van het nieuwe Roermondse jeugdbeleid 2010-2014 zoals verwoord in de door de gemeenteraad vastgestelde kadernota Op de groei. Tijdens deze dag wordt met name ingezoomd op de zorg rondom het kind/de jongere in Roermond. Instellingen en partners hebben de mogelijkheid elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en krijgen tevens informatieve en praktische handvaten aangereikt waarmee een grote impuls aan het jeugdbeleid van de komende jaren wordt gegeven. Hierdoor staat de conferentie in het teken van Samen groeien en worden partners uitgenodigd om samen met de gemeente de zorg voor Roermondse jongeren verder te ontwikkelen.

Het programma van de conferentie bestaat uit een algemeen plenair gedeelte, een informatiemarkt waar instellingen zich presenteren en een workshopronde met als onderwerpen Professionals en straatcultuur, Dos en donts van bemoeizorg, Passend onderwijs en zorg en Versterken samenwerking binnen casusoverleg. Jongeren geven een korte toespraak en laten hun talenten zien tijdens optredens. De opbrengsten van de conferentie worden verwerkt in de uitvoeringsnota Op de groei 2010-2011. Afgesloten wordt met de aanbieding van het cijferdocument Op de groei in cijfers waarin cijfers en trends over de Roermondse jeugd zijn gebundeld. Dit document geeft inzicht in voor wie de inspanningen op het gebied van jeugdbeleid gedaan worden. De jeugd heeft immers de toekomst.

Eerste publicatiedatum: 14-01-2010 Bijgewerkt: 14-01-2010