ROC Friese Poort Literair concert Anna Enquist in Leeuwarden
Op woensdagavond 20 januari a.s. vindt er in de Herman van Veenzaal van ROC Friese Poort Leeuwarden een bijzonder literair concert plaats. De beroemde schrijfster Anna Enquist leest voor uit haar boek Contrapunt. Ze schreef dat boek naar aanleiding van het overlijden van haar dochter door een ongeluk met een vrachtauto. Aanvang: 20.00 uur, de toegang kost 7,50 euro.

Opbouw
Contrapunt is op dezelfde wijze opgebouwd als de Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach, een inleiding(aria), dertig korte hoofdstukken (variaties) en een coda (aria da capo). Tijdens het concert in de Herman van Veenzaal zal pianist Ivo Janssen de Goldbergvariaties integraal uitvoeren op de vleugel. Anna Enquist zal op bijpassende plaatsen fragmenten uit haar boek voorlezen zodat tekst en muziek een eenheid gaan vormen.

Muziek als uitgangspunt
De vrouw in de roman Contrapunt probeert haar verdriet onder ogen te zien door het instuderen van de Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach. Het notenbeeld roept emoties en associatie op. In elk hoofdstuk van de roman wordt een scène geschetst uit het leven van de dochter van de pianospelende vrouw, niet in chronologische volgorde, maar bepaald door het karakter van de variaties. Zo krijgt de lezer een indringend beeld van een opgroeiend meisje en het gezin waarvan zij deel uitmaakt, haar liefde voor muziek en haar vrienden. In de regelmatig door het werk gevlochten canons komt de verhouding tussen moeder en dochter aan de orde. Gaandeweg dringt zich een verontrustende ondertoon op: een aanzwellend noodlot dat alles overstemt.

Adres:
ROC Friese Poort
Herman van Veenzaal
Wilaarderburen 1
8924 JK Leeuwarden
Tel.: (058) 265 52 00

Datum: Woensdag 20 januari
Tijd: 20.00 uur
Toegang: EUR 7,50

Reserveren is noodzakelijk via de Servicedesk van ROC Friese Poort Wilaarderburen, tel. 058-2655200.

Meer informatie: www.annaenquist.nl
http://www.literatuurplein.nl/persdetail.jsp?persId=543