FNV

18-1-2010

Kom naar de AOW-manifestatie in Den Haag!

De FNV blijft het zeggen: de afbraakplannen voor de AOW zijn onaanvaardbaar. Daarom organiseren wij woensdagochtend 20 januari een manifestatie op het Plein in Den Haag. Je wilt een eerlijke AOW? Kom, en laat je horen!

De Tweede Kamer houdt die dag een hoorzitting over de verhoging van de AOW-leeftijd. FNV-voorzitter Agnes Jongerius legt tijdens de hoorzitting nog een keer uit waarom onze alternatieven voor het kabinetsplan goed, eerlijk en uitvoerbaar zijn.

Generale repetitie Wij bereiden Agnes samen, met zijn allen, voor op haar betoog dat zij om 11.00 uur in de Tweede Kamer zal houden. Een generale repetitie dus voor de deur van de Tweede Kamer. Daar hebben we jou bij nodig, vanaf 8.30 uur, want Agnes spreekt namens jou, ons, iedereen.

Kabinetsplan aan gruzelementen Rond 9.00 uur en rond 10.00 uur vindt er een spectaculaire act plaats op het Plein waarbij de splinters in het rond vliegen! Wij laten geen spaan heel van het kabinetsplan. Mis het niet!

{DSC02942-450_tcm7-22558.jpg}

Ochtendwake Een groep bondsraadsleden en kaderleden van FNV Bondgenoten die al een maand lang iedere vrijdag een wake houdt bij het Dreesmonument op het Buitenhof sluit zich bij ons aan. Zij maken van dit protest tegen de AOW-afbraak eenmalig een ochtendwake met fakkels, vlaggen en spandoeken. Deze begint om 7.30 uur. Laat ze niet in de kou staan!

Mail de Tweede Kamerleden Voorafgaand aan het debat kun je alvast de Tweede Kamerleden een e-mail sturen, waarin je hen oproept om geen steun te verlenen aan dit slechte kabinetsplan. Iedereen kan zelf iets aan de standaardtekst toevoegen of eruit weglaten. Kies een Kamerlid of meerdere Kamerleden uit en stuur een e-mail >>

Meer informatie Route naar Het Plein (Google Maps) Alternatieven voor de bezuinigingen op de AOW