Gemeente Eemsmond


Vette prijs voor digitaal jeugdraadslid
dinsdag 19 januari 2010

Woensdag 20 januari maakt wethouder Alie Boekhoudt de winnaar bekend van de enquête over sport van de Digitale Jeugdraad. 88 jongeren tussen de 12 en 23 jaar vulden eind 2009 een enquête in op www.jongereneemsmond.nl. Zij maken kans op een Ipod Touch. Tijdens de middagpauze op Het Hogeland College in Uithuizen reikt de wethouder de prijs uit.

De gemeente grijpt gelijk de kans aan om de jongeren wat te vertellen over het Jongerenwerk Eemsmond en de Digitale Jeugdraad. Tijdens de lessen maatschappijleer van de eerste en tweede klassen vertellen jongerenwerker Ferry Pasche en Ronald de Haan onder andere over het nieuwe jongerencentrum in Uithuizen. Aan het einde van de les vullen de jongeren de nieuwe enquête van de Digitale Jeugdraad in.

Get plugged in bij de Digitale Jeugdraad
Inmiddels staat er een nieuwe enquête online op www.jongereneemsmond.nl. Alle Eemsmondse jongeren van 12 tot en met 23 jaar kunnen de vragenlijst invullen. Deze keer wil de gemeente graag weten wat jongeren van het Jongerenwerk Eemsmond vinden. Kennen ze het Jongerenwerk, hoeveel jongeren bezoeken de website of hyvespagina van het Jongerenwerk en wat verwachten jongeren van het Jongerenwerk? Vragen waar de gemeente graag een antwoord op wil. In 2010 start de gemeente een campagne om het Jongerenwerk te promoten. De uitkomsten van de enquête worden onder andere hiervoor gebruikt.