Spam veroorzaakt financieel verlies en schaadt het milieu

20/01/2010 09:29

SpamExperts B.V.

AMSTERDAM, 20 januari 2010 - De hoeveelheid spam die vorig jaar is verstuurd, heeft een uitstoot van koolstofdioxide veroorzaakt die gelijk is aan 1,6 miljoen keer de aarde rondrijden.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat spam financieel verlies en schade aan de natuur veroorzaakt. Met een professionele filter kan dit gereduceerd worden en wordt hiermee tegelijkertijd het milieu gespaard.

Spam kan de kosten voor bedrijven flink verhogen. Het Duitse Instituut voor arbeid (IZA) berekende eerder dit jaar dat de totale kosten van spam voor bedrijven kunnen oplopen tot 1200 minuten (20 uur) per werknemer per jaar.

Daarnaast blijkt dat vanuit een milieuvriendelijk oogpunt, elk spambericht leidt tot 0,3 gram koolstofdioxide. Vermenigvuldigd met de 62 triljoen spammails die globaal per jaar worden verstuurd, heeft spam hetzelfde effect als 1,6 miljoen keer de aarde rondrijden.

Groene plannen

Volgens een recent onderzoek van Forrester Research heeft 47 procent van de IT'ers 'groene' IT-plannen of -strategieën. Zeker 30 procent van de 900 ondervraagde professionele IT'ers overweegt minstens een project. Meer dan de helft van alle ondernemingen wil dat alle technische aankopen aan een aantal groene criteria voldoen. "Met de huidige veranderingen in de technologie wordt alles aan het milieu aangepast", volgens Nils Decker van het e-mailbeveiligingsbedrijf SpamExperts. "We bieden onze klanten twee in één: voorkom spam en verlaag het onnodige verbruik van energie."

Professionele bescherming

Met een professionele spamfilter kan het gehele verlies in arbeidsuren worden weggenomen. Als iedereen gebruik zou maken van een professionele spamfilter, zou volgens een rapport van McAfee het totale energieverbruik, dat gerelateerd is aan spam, verminderd kunnen worden met 75%.





http://www.spamexperts.com