Nieuwe glossy: stop geweld tegen vrouwen

20/01/2010 10:02

MOVISIE

Bas Haring, Femke Halsema, Jet Bussemaker, Bert Koenders en Hadassah de Boer staan in de nieuwe WE CAN glossy. Het tijdschrift staat vol met tips en tools voor changemakers: de kern van de WE CAN campagne. WE CAN zet zich in om geweld tegen vrouwen te stoppen. Maar liefst 39 % van de vrouwen in Nederland krijgt in hun leven te maken met seksueel geweld. Per jaar worden 70.000 aangiften gedaan van huiselijk geweld, 93% van de slachtoffers is vrouw.

De internationale WE CAN end all violence against women campagne ondersteunt mensen om in hun eigen omgeving geweld tegen vrouwen ter discussie te stellen.

Jet Bussemaker: "Ik vind WE CAN een geweldige campagne. Sinds de lancering ben ik ook changemaker!"

Cijfers

Geweld tegen vrouwen is een wereldwijd probleem. Jaarlijks zijn miljoenen vrouwen op de wereld slachtoffer. Ook in Nederland liegen de cijfers niet. Naar schatting overlijden jaarlijks 60 tot 80 vrouwen aan de gevolgen van huiselijk geweld. Ruim 200.000 vrouwen zijn ieder jaar het slachtoffer van lichamelijk en seksueel geweld. 39% van de vrouwen is ooit slachtoffer geworden van seksueel geweld en 1 op de 6 meisjes is wel eens gedwongen tot seksuele handelingen. Een belangrijke oorzaak van geweld tegen vrouwen is genderongelijkheid. WE CAN neemt daarom ook de maatschappelijke rollen en identiteiten van mannen en vrouwen onder de loep.

Bas Haring: "Ik ben opgevoed met het idee dat mannen en vrouwen gelijk zijn."

De WE CAN glossy: tips & tools voor changemakers

Heb jij overtuigingskracht? Femke Halsema geeft tips. Zijn vrouwen het zwakke geslacht? Lees de 7 grootste vooroordelen. En wat kunnen mannen doen? Changemaker Jens (40): "In onze cultuur ben je pas een vent als je bereid en in staat bent om met je vuisten klaar te staan." Yesin (16): "Jongens moeten beter leren luisteren!" Verder super changemakers aan het woord, boekentips,interessante films en handige adressen.

Bert Koenders: "Tijdens dienstreizen vraag ik altijd wat er aan geweld tegen vrouwen wordt gedaan."

De campagne

Kijk voor meer informatie over WE CAN, changemakers en coalitiepartners op www.wecan.nl. Wilt u zich aanmelden als changemaker of coalitiepartner? Dat kan ook op onze website.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.wecan.nl