Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Spannende voorronde Hollywood in de Klas

Ticket naar de finale op 29 januari

Op 13 januari was er in de grote zaal van Pathe de Kuip alweer voor de 5e keer de première van het Hollywood in de klas filmfestival. De allernieuwste digitale projector zorgde er in de volle zaal voor dat de films die de kinderen zelf hadden bedacht en gemaakt, over de volle lengte van het 16 meter lange scherm te zien waren.

In twee voorrondes van 15 en 14 films besloten de juryleden welke films de felbegeerde Ticket naar de Finale kregen. Ook deze keer maken een aantal basisscholen uit IJsselmonde weer kans om tijdens de finale op 29 januari in de grote zaal van de Schouwburg een Mini Tiger Award in ontvangst te nemen.

De jury, bestaande uit o.a. Monique van de Ven, acteurs van Spangas en Martijn Lakemeier (Oorlogswinter en Lover or Loser), beslissen op 29 januari welke films gaan winnen.

In bijna alle categorieën maken de basisscholen uit IJsselmonde die op 13 januari een Ticket naar de Finale hebben gewonnen, wel een kans. Zo word er in 'Hoezo Talentloos?" van RK De Regenboog heel goed geacteerd en is het verhaal "Olie of Spelen" van De Barkentijn, vestiging De Witte Werf erg sterk. Een grote kans voor de publieksprijs maakt de andere groep van RK Regenboog RK met hun film over Michael Jackson. Ook de jongste deelnemers aan het project, de kinderen uit groep 6 van De Barkentijn, vestiging De Willaert, kunnen kijken of ze een prijs in de wacht slepen met hun film "IJsselmonde Olympics".

Op 29 januari weten we meer.