Gemeente Vlaardingen


De crisis te lijf in Vlaardingen

20 januari 2010

Lokale aanpak recessie. Vlaardingen investeert 8 miljoen euro in maatregelen om de lokale gevolgen van de economische recessie te beperken. De stad verwacht dat deze maatregelen die gericht zijn op investeren, versnellen en versoepelen een positief economisch effect hebben van circa 45 miljoen euro.

De Regeling Ondersteuning Vlaardingse Ondernemers (ROVO) is de nieuwste aanwinst in het pakket stimuleringsmiddelen voor ondernemers in Vlaardingen. Met de ROVO helpt de gemeente ondernemers bij het versterken van hun ondernemersvaardigheden en kwaliteiten. De gemeente verstrekt subsidie voor een gedeelte van de kosten van advies, ondersteuning en scholing.

Daarnaast kunnen ondernemers in Vlaardingen terecht bij Work It Out voor een vierdaagse workshop over zelfstandig ondernemen. Mentor Vlaardingen helpt verder beginnende ondernemers met coaching door ervaren ondernemers. En Microfinanciering helpt beginnende ondernemers een (kleine) lening tot 35.000 te verkrijgen.

Op woensdag 20 januari organiseert de Kamer van Koophandel verder een informatiebijeenkomst voor startende ondernemers. De bijeenkomst vindt plaats van 19:00 tot 22:00 uur in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen (Schiedamseweg 51).

Zie www.vlaardingen.nl/ondernemersbalie of bij de Ondernemersbalie in de hal van het stadskantoor, Westnieuwland 6.