Politie Groningen

Woensdag 20 januari 2010

Provincie Groningen, 20-01-2010

Groningen: drugsdealer aangehouden

De politie heeft dinsdagmorgen op het Martinikerkhof in Groningen een 50-jarige man uit Groningen aangehouden voor de handel in verdovende middelen. Agenten hielden de verdachte in de gaten en zagen dat hij aan diverse gebruikers had verkocht. Hierop gingen agenten tot aanhouding van de dealer over. Bij hem werd een aanzienlijke hoeveel harddrugs aangetroffen. De drugsdealer is voor verder onderzoek ingesloten.

Groningen: snorfietser zonder rijbewijs aangehouden

De politie heeft dinsdagmiddag aan de Paterswoldseweg in de stad een 16-jarige jongen uit Groningen aangehouden. De jongen bleek niet in het bezit van een geldig bromfietscertificaat. De jongen verklaarde de bromfiets te besturen omdat zijn maat en de eigenaar van de snorfiets het koud had en liever achterop zat. De jongen ontving een proces-verbaal voor de overtreding.

Winschoten: alcomobilist veroorzaakt aanrijding

De politie heeft dinsdagavond aan het Oostereinde in Winschoten een 50-jarige man uit Wijk bij Duurstede aangehouden voor het rijden onder invloed. De man werd staande gehouden omdat hij een lichte aanrijding met een ander voertuig had veroorzaakt. Uit een blaastest bleek dat de man 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs van de man is ingenomen. Daarnaast kreeg de man een rij-ontzegging van 6 uur en een proces-verbaal.

Veendam: hennepkwekerij opgerold

De politie heeft dinsdagmiddag aan de Ommelanderwijk in Veendam een kleine hennepkwekerij aangetroffen. De politie stelde op basis van een tip een onderzoek in. Uiteindelijk troffen agenten in een schuur een kwekerij met 75 planten aan. De planten waren net geoogst. De oogst, 81 gram henneptoppen, bleek nog niet verkocht en werd in beslag genomen. De hennepkwekerij werd opgeruimd en vernietigd. De eigenaren van de kwekerij, twee vrouwen van 33 en 34 jaar, zullen worden gehoord.

Groningen: automobilist bekeurd voor niet handfsree bellen

Een 51-jarige man uit Roemenie heeft dinsdagochtend aan de Oude Ebbingestraat een bekeuring van 160 euro ontvangen voor het niet handsfree bellen. Agenten zagen de man rijden met een mobiele telefoon aan zijn oor. Rijden met de telefoon in de hand leidt tot gevaarlijk weggedrag. Een bestuurder wordt immers op twee manieren afgeleid. Bellen tijdens het autorijden verhoogt de kans op een ongeval aanzienlijk. Het ongevalrisico bij mobiel bellen is vier maal hoger dan wanneer er niet wordt gebeld. Rijden met de telefoon in de hand is dus gevaarlijk en daarom verboden.

Musselkanaal: inbreker aangehouden

Een 25-jarige man uit Musselkanaal is dinsdagnacht door de politie aangehouden voor een inbraak. Agenten spraken op het Metzlaantje met mensen die zojuist een inbreker in een woning hadden overlopen. De man zei no problem en maakte zich uit de voeten. Op basis van een schoenspoor in de sneeuw en een door de mensen opgegeven signalement werd in de omgeving de 25-jarige aangehouden. Toen de agenten hem verzochten mee te werken aan het onderzoek zei de man: no problem. De verdachte zit vast. De politie stelt een onderzoek in.

Ter Apel: man aangehouden voor mishandeling

Een 26-jarige man uit Ter Apel is dinsdagavond door de politie aangehouden op de Ter Apelervenen in Ter Apel. De man wordt ervan verdacht andere huisgenoten mishandeld te hebben. Hij zit vast. De politie stelt een onderzoek in.

Appingedam: hard rijdende bestuurder aangehouden

Een 30-jarige man uit Groningen is dinsdagmiddag door de politie aangehouden op de Woldweg in Appingedam. Agenten zagen hoe de automobilist tijdens het rijden niet handsfree belde. Tevens reed hij op de Borgsloot bij werkzaamheden 83 km/u. waar 30 km/u. is toegestaan. Toen de dienders de bestuurder wilden laten stoppen weigerde de man in eerste instantie aan de controle mee te werken. Hij ging er met hoge snelheid vandoor. Korte tijd later bedacht de bestuurder zich en stopte alsnog. Hij is aangehouden, zijn rijbewijs is ingenomen. Tegen de 30-jarige is proces-verbaal opgemaakt.

Marum: vrachtauto overbeladen

Een 48-jarige vrachtautochauffeur uit Jonkersvaart is dinsdagmiddag op de A7 door de politie bekeurd voor een te zwaar beladen combinatie. De overschrijding betrof 19 ton. De 48-jarige kreeg een proces-verbaal. Hij mocht pas verder rijden toen hij het teveel aan lading had afgeladen. De politie controleert regelmatige de belading van vrachtautos.

Provincie: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg heeft de politie dinsdag 19 januari op diverse plaatsen verkeerscontroles gehouden:
* Groningen, Plataanlaan: snelheidscontrole, aantal gecontroleerde voertuigen: 14710, aantal overtredingen: 377, hoogst gemeten snelheid: 108 km/uur, snelheidslimiet: 70 km/uur.

* Noordwijk, Noorderweg: snelheidscontrole, aantal gecontroleerde voertuigen: 873, aantal overtredingen: 57, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.

* Leek, Diepswal: snelheidscontrole, aantal gecontroleerde voertuigen: 286, aantal overtredingen: 98, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.

* Marum, A7: controle zwaar vervoer, aantal gecontroleerde combinaties: 8, aantal waarschuwingen: 2, aantal overtredingen: 6.
* Op de Korreweg in Groningen hield de politie dinsdag een algemene verkeerscontrole. In totaal werden 412 voertuigen en inzittenden gecontroleerd. In totaal droegen 10 personen geen
veiligheidsgordel. Andere bekeuringen werden uitgedeeld voor het bellen met een telefoon aan het oor tijdens het rijden (3x), rijden door rood licht (8x) en overige overtredingen (3x).