Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.30 uur

Utrecht, 20-01-2010

Bedreiging

MONTFOORT Agenten hielden op dinsdagmiddag 19 januari een jongeman aan voor bedreiging van een andere jongeman.

Rond 17.00 uur kreeg de politie de melding dat een jongeman in het park aan de Parklaan liep, daar met een Stanleymes zou dreigen en een fiets aan het vernielen was. Tevens gaf de getuige een uitgebreid signalement door. Agenten gingen ter plaatse en stelden een onderzoek in en rond het park in.

In het park troffen zij de getuige en een 19-jarige jongeman uit Montfoort aan. De jongeman verklaarde dat hij zich rond 16.45 uur met enkele vrienden van hem in het park bevond. Hij zag dat een hem bekende jongeman, een 20-jarige jongeman uit Montfoort, op een fiets naar hen toe kwam. Kennelijk zonder enige aanleiding zocht hij ruzie met de 19-jarige, waarbij hij hem sloeg en uitschold. Toen het slachtoffer wegrende, rende de 20-jarige verdachte achter hem aan en haalde een Stanleymes tevoorschijn, waarmee hij hem bedreigde. Het slachtoffer wist echter te ontkomen. Vervolgens bewerkte de verdachte met het mes een fiets, mogelijk in de veronderstelling dat die van het slachtoffer was, maar dat was niet het geval. Daarna reed hij op zijn eigen fiets weg.

Na onderzoek hielden agenten de 20-jarige verdachte in Montfoort aan. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten. Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling en bedreiging.

Meisje mishandeld

WOERDEN Op dinsdagmiddag 19 januari werd een meisje mishandeld door de vader van een oud-vriendin van haar.

Rond 17.00 uur zat een 15-jarige meisje uit Utrecht samen met enkele vriendinnen in een wachthokje op het station te wachten op de trein. Toen zij daar enkele minuten zaten, kwam een man het hokje binnenlopen. Zij herkende hem als de vader van een oud-vriendin van haar, waar zij al enige tijd problemen mee had. De man kwam naar haar toe, sprak haar aan en sloeg haar vervolgens meerdere malen hard in het gezicht. Daarna liep de verdachte weg.

Het meisje liep letsel in haar gezicht op en deed aangifte van mishandeling. Agenten gingen naar de woning van de verdachte, een 50-jarige man uit Kamerik, en hielden hem aan. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Geen oplichting, maar.........

WOERDEN Agenten hielden op maandag 18 januari twee mannen aan, die kennelijk zelf ook nattigheid voelden over hun manieren van zaken doen.

Rond 14.00 uur kreeg de politie de melding dat enkele mannen bij een woning aan de J. Israelslaan aan het werk waren, maar wel heel hoge prijzen in rekening brachten. Agenten gingen naar de woning en spraken daar met een 63-jarige man uit De Meern. Hij voerde het woord namens de bewoners en vertelde dat een onderhoudsbedrijf bij de woning aan het werk was, maar dat zij wel erg hoge prijzen in rekening brachten. Zij zouden de muren van de woning impregneren en een dakraam vervangen. Daar brachten zij 8000 euro voor in rekening, waarvan de bewoners al 3000 hadden betaald. De bewoners hadden de prijsafspraak van 8000 euro met de mannen gemaakt, maar de 63-jarige man had hen duidelijk gemaakt dat dit oplichtingprijzen waren. Toen de 63-jarige man verhaal bij de drie mannen ging halen en aangaf de politie te bellen, gingen zij ervandoor.

Twee van de mannen, waren weggereden in een auto. Hoe de derde man wegging, is onbekend. Agenten zagen deze auto op de Europabaan rijden. Zij gaven de bestuurder een stopteken en omdat de beide inzittenden zich niet konden legitimeren, werden zij aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Het ging om mannen van 26 en 27 jaar uit Doetinchem. Tevens bleek dat de bestuurder, de 26-jarige Doetichemmer, geen rijbewijs had. Omdat de prijs van 8000 euro vooraf overeen was gekomen, konden de mannen niet worden vervolgd voor oplichting. Tegen de mannen is wel proces-verbaal opgemaakt voor het niet hebben van een ID en tegen de 26-jarige voor rijden zonder rijbewijs.

De politie adviseert indien een bedrijf diensten aan de deur aanbiedt (reparatie aan woningen zoals reiniging/reparaties daken e.d.) om u goed van te overtuigen dat de prijs reëel is ten opzichte van de te verrichten werkzaamheden. Laat die prijs en de werkzaamheden ook op een offerte vermelden. Krijgt u het idee dat de prijs te hoog is, twijfelt u of heeft u er geen goed gevoel bij, bedank dan voor de aangeboden diensten.