Politie Haaglanden

Persberichten 20 januari

Haaglanden, 20-01-2010

Politie zoekt getuigen brutale beroving
Den Haag De politie is op zoek naar getuigen van een beroving van een 63-jarige bewoner van de 2e Sweelinckstraat. Drie nog onbekende Noord-Afrikaanse mannen belden dinsdag 19 januari om 23.25 uur bij de man aan. Toen de man open deed, dwongen zij hem om enkele persoonlijke eigendommen af te geven. Daarnaast moest de man zijn pinpas met code afstaan. Hierna gingen de mannen weg en pinden, zo bleek later, geld van de rekening van de man. Hebt u rond dat tijdstip drie mannen rond de woning zien lopen? Of in de directe omgeving zien pinnen? Bel dan met de politie van Bureau Scheveningen via 0900-8844. Liever anoniem? Bel Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Grote ravage bij ongeval
Den Haag Bij een ongeval op de Laan van Meerdervoort ontstond dinsdag 19 januari om 17.40 uur een enorme ravage. Een 42-jarige automobiliste uit Den Haag botste, vermoedelijk bij een inhaalmanoeuvre, tegen een voorbijrijdend voertuig van Randstadrail. Door de klap schoof de auto van de vrouw naar voren en raakte daarbij een HTM-mast. Het voertuig met daarin de vrouw en haar drie kinderen kwam vast te zitten tussen de tram en de paal. Politie en brandweer rukten met groot materieel uit om de slachtoffers uit de auto te bevrijden. Ook diverse omstanders hielpen spontaan met de omvangrijke reddingsoperatie. Een zesjarig meisje kon op eigen kracht uit de zwaarbeschadigde auto komen. Haar twee broertjes (6 en 10) en de moeder moesten door de brandweer uit hun auto worden bevrijd. De GGD vervoerde de vrouw werd met twee kinderen naar het ziekenhuis. Zij werden ter observatie een nacht opgenomen. Allen maken het naar omstandigheden redelijk. De Laan van Meerdervoort is vanwege de bergingswerkzaamheden geruime tijd voor het verkeer afgesloten geweest. Een takelwagen moest het randstadrailvoertuig, dat door de klap uit de rails was geschoten, terugplaatsen.

Van de regen in de drup
Den haag - Een 29-jarige Hagenaar die dacht onder een bekeuring uit te komen door een valse naam op te geven, kwam dinsdag 19 januari van aan koude kermis thuis. Omstreeks 11.30 uur controleerden agenten de man toen hij met een auto in de Jan Steenstraat reed. De man gaf een naam en geboortedatum op, maar wijzigde tijdens het gesprek plotseling zijn geboortejaar. De combinatie van de opgegeven naam en geboortedatum leverde echter een persoon op die nog zeven bekeuringen moest betalen. De agenten hielden de man aan en brachten hem naar het politiebureau. Daar bleek aan de hand van een foto dat de aangehouden man niet degene was wiens naam hij had opgegeven.
Hij kon niet anders dan opbiechten dat hij een valse naam gebruikte omdat hij geen rijbewijs had. De man kreeg meerdere processen-verbaal.

Minderjarige pleegt diefstal
Den Haag Een 14-jarige meisje uit Bulgarije zonder vaste woon of verblijfplaats pakte dinsdag 19 januari om 13.35 uur vanuit een kinderwagen op de Leyweg een tas van een 28-jarige vrouw. Het meisje rende daarna weg maar kon door omstanders worden achterhaald. De politie ontfermde zich over het meisje en stelt een onderzoek in naar haar verblijfplaats en familie. De 28-jarige kreeg haar tas weer terug.

Bedrijfsinbraken na ingooien ruit, getuigen gezocht Voorburg Inbrekers hebben op woensdag 20 januari in iets meer dan twee uur bij twee bedrijven geprobeerd hun slag te slaan. Omstreeks 01.00 uur werd met een steen een ruit van een restaurant aan de Koningin Julianalaan ingegooid. Door de ontstane opening verschaften zij zich de toegang tot het restaurant. Nadat zij op zoek waren geweest verlieten zij het restaurant op dezelfde wijze van binnenkomst. Omstreeks 02.15 uur werd op dezelfde manier ingebroken in bakkerij aan de Van Arembergelaan. Wederom werd een steen door de ruit (van de etalage) gegooid, waarna de inbrekers in de winkel op zoek gingen naar geld. Na korte tijd verlieten zij de bakkerij, waarna zij wegliepen in de richting van de Laan van Nieuw Oosteinde. De politie beschikt inmiddels over een goed signalement van de inbrekers maar roept personen, die nog geen melding hebben gedaan op zich te melden via het algemene politienummer 0900-8844. Anoniem bellen kan ook. Bel dan met de M-lijn (Meld Misdaad Anoniem). Het telefoonnummer is 0800-7000.

Mislukte poging straatroof
Rijswijk Bij de fietsenstalling op het Boogaardplein probeerden drie jongens dinsdagmiddag 19 januari een 14-jarige jongen van zijn mobiele telefoon te beroven. Drie blanke jongens (18-25 jaar) spraken de jongen aan, bedreigden hem en wilden zijn mobiele telefoon hebben. Dankzij het ingrijpen van een onbekende vrouw zijn zij echter zonder buit afgedropen. De vrouw zag de beroving plaatsvinden en sommeerde het drietal weg te gaan. Nadat ze ook nog bedreigingen uitten in de richting van de vrouw, namen ze de benen. De politie stelt een onderzoek in.

Diefstal te zien op camerabeelden
Delft - Een 23-jarige man uit Delft dacht dat hij 20 januari omstreeks 03.05 uur op de Coenderstraat een onafgesloten fiets zomaar mee kon nemen. Waar de Delftenaar geen rekening mee hield, was dat de diefstal op camerabeelden te zien was. Voordat de man deze fiets meenam, bekeek hij tientallen fietsen om te kijken of deze op slot stonden. Gewaarschuwde agenten hielden de man op de Coendersstraat aan. Hij vertelde de agenten dat hij deze fiets mee naar huis wilde nemen om op te knappen. De Delftenaar zit nog vast voor verhoor.