Gemeente Maassluis

Maassluis geeft onderwijs, sport en cultuur nieuwe impuls met combinatiefuncties

De gemeenteraadscommissie heeft dinsdag 19 januari 2010 met grote meerderheid wethouder Joop Luijendijk steun gegeven voor het project `combinatiefuncties'. Met dit project wordt aan de brede school, bewegingsonderwijs en de sport- en cultuursector een nieuwe impuls gegeven. Alleen het CDA wilde bedenktijd en stelde daarmee een directe bekrachtiging door de gemeenteraad met twee weken uit. De andere politieke partijen waren enthousiast en maanden de wethouder tot een snelle start. Na een definitieve instemming met de combinatiefuncties zal in Maassluis voor voorlopig de komende drie jaar worden gezocht naar mensen, die enerzijds voor het onderwijs gaan werken en anderzijds bij een sportvereniging of culturele instelling diverse taken op zich kunnen nemen. Na een evaluatie in 2012 wordt besloten of het project na drie jaar wordt gecontinueerd.

Combinatiefuncties zijn belangrijk om de jeugd meer te laten bewegen en in contact te brengen met cultuur. Ook levert de invoering van de combinatiefuncties een positieve bijdrage aan projecten die gericht zijn op de bestrijding van overgewicht. Bijzonder aan de combinatiefuncties is dat er sprake is van één werkgever en dat de samenwerking tussen het onderwijs en de sectoren sport en cultuur wordt versterkt.

De combinatiefuncties zijn het resultaat van de rijksregeling `Impuls brede scholen, sport en cultuur'. Met deze regeling wordt een structurele samenwerking gestimuleerd tussen de onderwijssector, de sportsector en de cultuursector. Het landelijke streven is om 2.250 structurele fulltime combinatiefuncties in 2012 te hebben gerealiseerd. Voor de gemeente Maassluis zal het gaan om 2,1 formatieplaatsen in 2010, uitgroeiend tot 4,4 formatieplaatsen in 2012.