Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 20-01-2010

Agressieve automobilist

NIEUWEGEIN Een automobilist probeerde in de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 januari aan de politie te ontkomen. Hij werd toch aangehouden en bedreigde een agent met de dood.

Rond 01.30 uur zagen agenten een auto met hoge snelheid over de Batauweg rijden, in de richting van de Wijkerslootweg. De agenten gingen achter hem aan, zagen dat hij keerde en met hoge snelheid ervandoor ging over de Hoevedrift en de achterliggende wijk in. De bestuurder kon echter niet verder, omdat de Hoevedrift de enige toegang tot de wijk is.

Agenten stelden een onderzoek in de wijk in en troffen de auto verlaten op de Torendrift aan. Bij verder onderzoek werd de verdachte, een 46-jarige man uit Nieuwegein, lopend op de Batauweg aangetroffen. Hij had de autosleutels bij zich en rook sterk naar alcohol. Daarop hielden de agenten hem aan op verdenking van rijden onder invloed van alcohol.

Bij het overbrengen naar het politiebureau beledigde hij meerdere malen een agent. In het politiebureau weigerde hij mee te werken aan een ademanalyse ter bepaling van het alcoholgehalte. Tevens bedreigde hij daar een agent verbaal met de dood. De agent deed aangifte van deze ernstige bedreiging.

Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt voor de gepleegde delicten en zijn rijbewijs is ingevorderd.