Gemeente Hilversum

Wethouder Jeugdzaken opent Naschoolse Opvang plus

publicatiedatum: dinsdag 19 januari 2010

20 januari opent wethouder Jeugdzaken Erik Boog een naschoolse opvang (NSO) voor kinderen van het speciaal onderwijs. Tijdens deze feestelijke opening wordt ook de nieuwe naam bekend gemaakt.

Wat is NSO plus
De NSO plus van Stichting Kinderopvang Hilversum is een naschoolse opvanggroep voor kinderen van het speciaal basisonderwijs. De kinderen van Het Mozaïek, de C. Hummelingschool en de Annie M.G. Schmidtschool worden hier na schooltijd opgevangen. De NSO is gevestigd in het pand van Het Mozaïek. Ze hebben er een gezellige groepsruimte en een handenarbeidlokaal tot hun beschikking. De kinderen kunnen zich bovendien heerlijk uitleven in het speellokaal van de school en op het buitenspeelplein.

Waarom een NSO plus
Kinderen die naar het speciaal onderwijs gaan behoren tot een kwetsbare groep kinderen. Ze schatten sociale situaties vaak verkeerd in of missen een begripskader waardoor hun gedrag voor hun omgeving opvallend kan zijn.
Deze kinderen kunnen hierdoor vaak geen gebruik maken van reguliere mogelijkheden in de buurt, zoals reguliere naschoolse opvang, clubs, sportverenigingen enz. Hierdoor missen deze kinderen (en hun ouders) veel.

Wat doet de NSO plus
Kinderen kunnen op de NSO plus meedoen met allerlei activiteiten in een gestructureerd middagprogramma. De opvang vindt plaats in een kleine groep van maximaal 12 kinderen. Door vertrouwde opvang in een kleine groep met duidelijke structuur, krijgen de kinderen de gelegenheid zichzelf te ontwikkelen. NSO plus is tijdens schoolweken drie middagen per week geopend: op maandag, dinsdag en donderdag.

Programma opening 20 januari:
12.30 uur Inloop en start activiteiten kinderen 13.15 uur Officiële opening door wethouder Erik Boog, directeur SKH Monique Wittebol
en directeur SBO Het Mozaïek Marijke Roos
13.30 uur Hapje/drankje