Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Bekendmakingen week 4 2010

Randweg 40 vergroten woning met aanbouw en Montessoriweg 1 tijdelijk plaatsen gezondheidsgebouw voor polikliniek

Randweg 40 vergroten woning met aanbouw
Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Feijenoord maakt bekend dat door een particulier een verzoek om een bouwvergunning is ingediend voor het vergroten van een woning door middel van een aanbouw aan de Randweg 40. Het is de bedoeling op de bestaande uitbouw een extra aanbouw te realiseren. Hierdoor krijgt het geheel een hoogte van circa 6,2 meter.

Bestemmingsplan
De bouwlocatie ligt in het ter plaatse geldende bestemmingsplan 'Hillesluis' en is daarin aangewezen voor de bestemming 'Tuin'. Om de aanbouw mogelijk te maken, dient ontheffing te worden verleend van het geldende bestemmingsplan. Dit kan door toepassing van artikel 3.23 van de Wet ruimtelijke ordening. Het dagelijks bestuur van de deelgemeente wil hieraan medewerking verlenen.

Montessoriweg 1 tijdelijk plaatsen gezondheidsgebouw voor polikliniek Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Feijenoord maakt bekend dat door het Ikazia Ziekenhuis een verzoek om een bouwvergunning is ingediend voor het tijdelijk plaatsen van een gezondheidsgebouw aan de Montessoriweg 1. Het is de bedoeling tijdelijk, voor een renovatie van vijf jaar, een polikliniek op te richten. De tijdelijke kliniek is noodzakelijk voor de bouw en renovatiewerkzaamheden in het bestaande Ikazia Ziekenhuis.

Bestemmingsplan
De bouwlocatie ligt in het ter plaatse geldende bestemmingsplan 'Vreewijk' en de bestemming is daarin aangewezen voor 'Bijzondere doeleinden'.
Om de tijdelijke plaatsing van de polikliniek mogelijk te maken, dient ontheffing te worden verleend van het geldende bestemmingsplan. Dit kan door toepassing van artikel 3.22 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Het dagelijks bestuur van de deelgemeente wil hieraan medewerking verlenen.

Plan ter inzage
Het verzoek om bouwvergunning en het conceptbesluit liggen daarom ter inzage van 21 januari t/m
3 maart 2010 in het kantoor van de deelgemeente aan de Maaszijde O.z. 230. Het kantoor is geopend op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Zienswijzen
Gedurende de termijn dat het verzoek om ontheffing ter inzage ligt kan een ieder hiertegen, bij voorkeur schriftelijk, zienswijzen naar voren brengen bij het dagelijks bestuur van de deelgemeente Feijenoord, Postbus 9555, 3007 AN Rotterdam.

Informatie
Voor meer informatie over de plannen of voor het uiten van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met de medewerker Ruimtelijke Ontwikkeling van de deelgemeente Feijenoord, via telefoonnummer (010) 29 16 013.