Gemeente Echt-Susteren


Gemeente past inrichting wegen aan

De Breukelderveestraat in Maria Hoop en Baakhoven bij Susteren kennen een aantal verkeerskundige knelpunten. Automobilisten reden daardoor te hard over beide wegen. Samen met de bewoners van beide straten zijn oplossingen bedacht. De voorbereidingen starten in januari 2010. De uitvoering is gepland vanaf april/mei 2010.

Â

Uitgangspunt voor de oplossingen is de ligging in het buitengebied. Daarom is niet puur technisch gekeken naar verkeerskundige oplossingen. Om de oplossing ook te laten passen in de landelijke omgeving, wordt gebruik gemaakt van landschappelijke elementen zoals bomen en hagen. Daarnaast wordt in beide straten extra verlichting aangebracht. De herinrichting zorgt ervoor dat de weg er na de herinrichting anders uit ziet. De verwachting is dat hierdoor de verkeersveiligheid groter wordt. De Breukelderveestraat blijft bovendien toegankelijk voor landbouwverkeer.

Â

Verlichting Springweg
De openbare verlichting van de Springweg in Maria Hoop wordt begin dit jaar uitgebreid met LED verlichting, zowel bij de Vlaskuilseweg als bij de Echterbosbaan. De toepassing van LED lampen in de openbare verlichting is momenteel actueel. LED is een nieuwe ontwikkeling die veelbelovend is voor de toekomst qua energieverbruik en duurzaamheid. Om ervaring met LED verlichting op te doen worden langs de Springweg alle lichtmasten, zowel de oude als de nieuwe lichtmasten, voorzien van armaturen met LED lampen.