Apenheul


¤ 1.200,- ingezameld voor Apenheul!

Apenheul voert actie voor de blauwoogmaki

Leerlingen van JenaXL uit Zwolle hebben maar liefst ¤ 1.200,- ingezameld voor Apenheul! Zij deden mee aan de 'Move it voor de Maki'-actie. Het apenpark roept kinderen op om met hun school of vereniging in beweging te komen voor de zeldzame blauwoogmaki's van het Afrikaanse eiland Madagaskar.

Move it voor de Maki
Kinderen, scholen en verenigingen die een bijdrage willen leveren aan het behoud van de blauwoogmaki, kunnen zelf in beweging komen. Bijvoorbeeld door een sponsor(loop)actie te organiseren. Het ingezamelde bedrag wordt besteed aan het Sahamalaza-project, een schiereiland van Madagaskar. Apenheul zet zich met dit project in om de unieke flora en fauna op Madagaskar te beschermen. Voor mei 2010 wil Apenheul ¤ 25.000,- inzamelen. Als dit bedrag gehaald wordt, wordt het door het Nederlandse overheidsorgaan NCDO* verdubbeld! En dan kan Apenheul echt iets betekenen. Het hele bedrag zal worden gebruikt voor landaankopen, stimuleren van ecotoerisme, faciliteiten voor de lokale bevolking, het opleiden van gidsen en het opleiden van de boeren voor een beter gebruik van hun landbouwgronden.

Apenheul heeft, dankzij de inzet van scholen zoals JenaXL en het houden van activiteiten in het park, al ¤ 20.000,- opgehaald! Voor het inzamelen van de laatste ¤ 5.000,- kan het park alle hulp erg goed gebruiken.

Voor wie zich ook in wil zetten voor de blauwoogmaki, of meer informatie wil over het Sahamalaza-project, staat op de pagina 'Move it voor de Maki' meer informatie.


* NCDO staat voor Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling. Dit overheidsorgaan betrekt mensen in Nederland bij internationale samenwerking en ondersteunt hen met informatie, subsidie en adviezen.