Jury kiest genomineerden Managementboek van het Jaar

20/01/2010 10:58

MainPress

SCHIEDAM - Zes boeken zijn genomineerd voor de titel Managementboek van het Jaar 2010. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan een oorspronkelijk Nederlandstalig managementboek. De jury maakt de winnaar bekend op 9 maart, tijdens het Managementboekengala in de Rode Hoed (Amsterdam).

De zes genomineerden zijn:

Iedereen ondernemer (Arko van Brakel)

De broedfactor (Peter Camp)

Jongleren met talent (Joost Jolink, Fritz Korten, Thomas Verhiel)

Inkoop - een nieuw paradigma (Gerco Rietveld)

Plezier beleven aan taaie vraagstukken (Hans Vermaak)

De zijderoute naar de top (Mirella Visser)

Binnen het vakgebied van management neemt het aantal oorspronkelijk Nederlandstalige boeken gestaag toe. Het afgelopen jaar was er zelfs sprake van een verdubbeling van 125 naar 250. De jury selecteerde de zes genomineerden uit een longlist van 49 titels en maakt de uiteindelijke winnaar bekend tijdens het Managementboekengala in De Rode Hoed op 9 maart.

De verkiezing van het Managementboek van het Jaar en het Managementboekengala zijn initiatieven van online boekhandel Managementboek.nl. De prijs wordt sinds 2003 jaarlijks toegekend. Eerdere winnaars waren onder andere Joep Schrijvers met zijn bestseller 'Hoe word ik een rat', Jeroen Smit met 'Het drama Ahold' en Mathieu Weggeman met 'Leidinggeven aan professionals? Niet doen!'. In 2009 werd 'Veranderdiagnose' van Rob van Es bekroond.

De jury bestaat dit jaar uit Sandra Barendrecht (freelance trainer en adviseur), Yousri Mandour (senior adviseur en partner bij ICSB Marketing en Strategie), Liesbeth Halbertsma (zelfstandig organisatieadviseur) en Dick Roch(aa)t (Senior Programmamanager Maatwerk bij NCOI), met als voorzitter Hans van der Loo (zelfstandig adviseur).

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.managementboekvanhetjaar.nl