Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 11.00 uur

Utrecht, 20-01-2010

Vier verdachten aangehouden

SOEST Op verdenking van betrokkenheid bij een gewapende overval op een winkel aan de Rembrandtlaan zijn vier verdachten aangehouden. Het gaat om drie jongens van 17 jaar uit Utrecht en Soest en een 19-jarige man uit Utrecht.

Op dinsdag 19 januari omstreeks 09.10 uur kwamen de overvallers de winkel binnen en bedreigden het aanwezige personeel met een vuurwapen. Het personeel reageerde door te gaan schreeuwen, waardoor de overvallers kennelijk schrokken en de winkel verlieten. Zij renden weg in de richting van de Talmalaan. Diverse politie-eenheden stelden een onderzoek in en keken uit naar de overvallers.

Er kwam informatie dat zij de Dalweg waren overgestoken en verder liepen in de richting van De Engh. Daarna kwam er informatie dat de vier waren gezien bij Van der Veldeplantsoen en zich mogelijk verschuilden in de kelderboxen.

Na onderzoek troffen de politiemensen inderdaad de vier overvallers in één van de kelderboxen aan. Drie overvallers konden direct worden aangehouden. Een vierde zag kans er vandoor te gaan, maar na een achtervolging waarbij een waarschuwingsschot door de politie werd gelost, kon ook de vierde verdachte worden aangehouden.

Het onderzoek is in volle gang. De vier zitten vast en zijn in verzekering gesteld.